Haberler

Yyü' de İstiklal Marşı'nın Kabulü, Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Paneli

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) “İstiklal Marşı’nın Kabulü”, “Mehmet Âkif Ersoy’u Anma” ve “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü” programı düzenlendi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) "İstiklal Marşı'nın Kabulü", " Mehmet Akif Ersoy'u Anma" ve "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü" programı düzenlendi.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik, Çanakkale ve İstiklal Harbi Şehitleri için Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlikte konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İstiklal Marşı'nın bir bağımsızlık marşı olduğunu ve bunun da önemini ortaya koyduğunu belirterek, "Bizim marşımız o sıkıntılı o problemli dönemlerin ardından yazılmış bir marş. Hepimizde biliyoruz ki Mehmet Akif ruhuyla gönlüyle her şeyiyle bu marşın içinde var olmuştur. Ama bir şey daha var o marşın içersinde Türküyle, Kürdüyle. Lazıyla, Çerkeziyle, bütün unsurlar yani ülkemiz var. Marşa ilham kaynağı olan albayrağımızın kırmızısı Türkün, Kürdün. Lazın, Çerkezin, bütün unsurlarının kanını içeriyor. Marşımız bu ülkenin geleceği için bizlerin huzur ve refahı için korkmadan çekinmeden hayatını seve seve feda eden şehitlerimizi ifade ediyor. ve yıllar boyunca ülkemizin hiç bir şekilde bağamsızlığından bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ödün vermemiştir. Marşımız bundan sonrada da hep beraber bağımsızlığımızı sonsuza dek koruyacağımızı ifade ediyor. Dolayısıyla bu anlamda bunları yaşayarak bilerek Mehmet Akif Ersoy bu marşı yazdı ve biliyorsunuz düzenlenen yarışmada ayrılan bir para ödülü vardı, bu parayı almayarak bu marşı yazdı. Biz hayatımızda kalbimizi gönlümüzü hayatımızı insanımız ülkemiz ve geleceğimiz için aynı paralelde sevk ve idare edersek kesinlikle şundan endişe etmeyin ki bu millet bir daha bir istiklal marşı yazmaya ihtiyaç hissetmeyecektir. Bunu da rahmetli Mehmet Akif Ersoy söylüyor zaten. Ben bu vesile ile bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Sağlık selamet diliyorum. Bu toplantıyı düzenleyen Merkez Müdürlüğümüze ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Bu anlamlı ve güzel günde tarihimizin güzel sayfaları açılacağını bir daha hatırlayacağımız ve hatırladıkça heyecan duyacağımız bu toplantıya vesile oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Peyami Battal'ın ardından YYÜ Türk Kültürü AUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin ve Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ta birer konuşma yaptı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin'in yaptığı panelde Prof. Dr. Alaattin Karaca, "Mehmed Akif ve Bir Medeniyetin İstiklal Mücadelesi" ve Doç. Dr. Tuncay Öğün, "Bir Milletin Yeniden Dirilişi: Çanakkale Destanı" konulu birer sunum yaptı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Zaferi Mehmed Akif Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
title