Haberler

Yyü'de Dap Tanıtımı Yapıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Doğu Anadolu Projeleri (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Doğu Anadolu Projeleri (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile çalışmalar yürüttüklerini ve DAP Üniversiteler Birliği'nin de bunun üzerine kurulduğunu hatırlattı.

13 ilden 14 üniversitenin yer aldığını, bölgesel kalkınmada il düzeyinde illerin kalkınma alanlarını 5 kategoride değerlendirdiklerini belirten Battal, şöyle konuştu:

"Bu 5 alanda detaylı çalışmalar yaptık ve ortaya yaklaşık 600 sayfalık bir kitap çıkardık. Kitabımız şu an basım aşamasında. Kitabımız basıldığında tüm kurumlara ve bakanlığımıza ulaştıracağız. DAP İdaresi bölgede her hafta farklı bir ilde desteklerini anlattıyor. Bu kapsamda da faaliyetlerini projelendirerek bölgenin kalkınmasına katkı sunmaya çalışıyor. Artık ülkemizin altyapı bakımından çok ciddi destekleri var. Ancak bizden fikrimizi soruyor. Fikri olanlar kesinlikle devletin kapısına müracaat ettiği zaman geri dönme şansı yok. Dolayısıyla bu tanıtımlarda verilen destekler, istenilenleri gördükten sonra, inşallah güçlü projelerle el ele vererek bu projelerden yararlanacağız."

YYÜ'nün bölgeye çok önemli ARGE ve inovasyon açısından katkı sunabilecek aşamaya geldiğine dikkati çeken Battal, DAP İdaresi'nin de bu kapsamda kendilerine destek olacağına inandığını ifade etti.

Toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, YYÜ Teknokent Anonim Şirketi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, YYÜ Proje Destek Ofisi yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Peyami Battal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title