Haberler

Yyü'de 'Bilişim Şenlikleri' Başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Bilgisayar Bilimleri Araştırma Uygulama Merkezi tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Bilişim Şenliği" başladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bilişim Şenliği" çeşitli etkinliklerle başladı. Üç gün sürecek olan şenliğin açılış törenine YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik, şenliğin 3 gün süreceğini ifade etti. Doç. Dr. Çelik, "Teknolojinin gelişimi ve kullanımı dünyada hızla artıyor. Bu gelişim, durdurulamayacak sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bilişim teknolojileri kullanırken bilgiye çok çabuk ulaşıyoruz. Ancak artık bu bilginin doğruluğunu ve kaynağını kesinlikle merak etmiyoruz. Bu ulaşılabilirlik arttığı sürece bilgiyi tüketme hızımız da artıyor. Öyle bir şey ki eskiden test, tos, tv kuşağı, şimdi kopipes haline dönüşmüş durumda. Bilgiyi üretmek değil, yalnızca o anda bilgiyi tüketmek için kullanıyoruz" dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Doç. Dr. Çelik, "Sevgili gençler, hiçbirimiz artık bir şiir ezberlemiyoruz. Cebimizdeki akıllı telefonlarda kopipes yapıyoruz. Hepimiz sevdiklerimize özel ve anlamlı günlerde kopipeslerle mesajlar yolluyoruz. YYÜ BBAUM'nin temel görevi, YYÜ'de okuyan öğrencilerin doğru bir bilişim teknolojileri okuryazarlığına sahip olmalarını sağlamaktır. Çünkü bilişim teknolojileri bir araç olarak kullanan ve bilişim teknolojileriyle var olan bir kuşağız. İki gün boyunca 12 tane oturuma katılacaksınız. Bu oturumların hepsinde sizlere Bilişim Teknolojilerin gidişatı, yenilikler ve siz bilgiyi tüketme değil üretme noktasında neler yapabilirsiniz, bunları öğreteceğiz. Bu yıl 80 kişiye Android eğitimi veriyoruz" diye konuştu.

YYÜ Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise, Teknokent hakkında bilgi verdi. Görentaş, "Küresel rekabetin hüküm sürdüğü uluslar arası alanda söz sahibi olmak isteyen ülkelerin katma değerleri yüksek teknolojileri üretebilen ve inovasyona destek veren bir yapıya ulaşmaları gerekmektedir. Dünyada sanayisi gelişen ülkelerin teknolojisinde büyük bir yol kat ettiğini görmekteyiz" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de, ilk cep telefonlarının ne kadar büyük ve az fonksiyonlu olarak üretildiğine değinerek, şimdi gelinen noktada çok daha küçük ve çok daha fonksiyonları olan bir hale geldiğini vurgulayarak, "Teknolojiye eskiden insanoğlu şöyle bakıyordu. Bir kablodan bir iletişim gerçekleştirilirken, sonra bir bakıyorsunuz ki bu kablodan binlerce mikro optik gerçekleşmektedir. Bir biyolog olarak şuna bakıyoruz. Bir insanın kendini çok iyi tanıması lazım. Uçak olsun diğer teknoloji olsun, bütün bunların örnekleri, numuneleri yaratılmış. Nitekim bunlar Kur'an-ı Kerim'de de çok açık ve net. Özellikle günümüz teknolojisinin ulaşacağı son noktayı belirtmiş. Ne var mesela, bunlardan birincisi ışınlama. Şu anda teknolojinin ulaşmış olduğu son nokta ifade ediliyor. Araştırın sizler de ışınlamayı bulabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler arasında ilk çekiliş yapıldı. Çekilişte 4 kişiye çıkan flaş bellekleri Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe verdi.

Etkinliği takip eden basın mensuplarına ise flaş bellekleri Rektör Vekili Prof. Dr. Kazankaya tarafından verildi.

YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir'e de plaket verilmesinin ardından YYÜ öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisine geçildi. Müzik dinletisinden sonra YYÜ Halk Oyunları Ekibi, Van yöresi oyunlarından bir gösteri sundu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ahmet Kazankaya Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title