Haberler

Yyü'de 85 İşçiye Sertifika Verildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) görev yapan vizeli işçilere "i·ş sağlığı ve güvenliği" sertifikası verildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) görev yapan vizeli işçilere "i·ş sağlığı ve güvenliği" sertifikası verildi.

YYÜ'de İlkay OSGB ile imzalanan protokol kapsamında eğitim alan 85 vizeli işçiye, Senato Odasında düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, iş kazalarının büyük bölümünün önlenebilir olduğunu ifade etti.

Devletin bu konuda çok hassas olduğunu, bu nedenle kendilerinin de konuyu önemsediklerini kaydeden Battal, iş kazalarını sıfıra indirmek için gerekli eğitimleri verdiklerini, kazaların olmaması için gerekli araç ve gereçlerle önlem aldıklarını vurguladı.

İş kazalarını önlemenin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymakla mümkün olabileceğini aktaran Battal, "Sorunu önceden görüp önlem alabilmek çok önemli. Bu noktada da iş güvenliği devreye giriyor. İşte iş sağlığı ve güvenliği kurslarının da amacı bu. İşe başlamadan önce işinizin gerektirdiği bütün önlemleri almak hayatidir. Bu önlemler alınıp gerekli iş elbisesi, teçhizat ve araçlar eksiksiz kullanıldığında iş kazalarını önlemek mümkün. Biz üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok hassasız." diye konuştu.

Çalışanlardan verilen eğitimler ve kurslara katılma konusunda istekli olmalarını isteyen Battal, şöyle konuştu:

"Bu kursların temel mantığı da iş yaparken karşılaşabileceğiniz kazalara karşı nasıl korunacağınız konusunda sizleri bilgilendirmek. Devletimiz de bu konuda çok hassas, iş kazalarını sıfıra indirmek için bu eğitimleri veriyoruz. Kazaların olmaması için gerekli araç gereçleri de veriyoruz. Hiçbirinizin burnu kanasın istemiyoruz. Bazen denetime çıktığımda da işçi arkadaşlarımızı uyarıyorum. İnşallah iş kazalarını önleme konusunda muvaffak oluruz. Ben Kadri Bey'e, eğitmen arkadaşlara ve işçilerimize teşekkür ediyorum. Sertifikalarınız hayırlı uğurlu olsun."

YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun ise üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, bu konuda İş Güvenliği Yüksek Kurulu oluşturduklarını ve yönergeler hazırladıklarını kaydetti.

Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek ile İlkay OSGB'nin Genel Koordinatörü ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kadri Salaz'ın hazır bulunduğu tören, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Peyami Battal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title