Haberler

Yyü'de 30 Öğrenci Yurt Dışına Gönderilecek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğünce hazırlanan proje kapsamında 30 öğrencinin yurt dışına gönderileceği belirtildi.

YYÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak ve yardımcısı Öğretim Görevlisi Yakup Karakuş, European Voluntary Service kapsamında hazırlanan "Empower The Society" adlı projenin kabul edilmesi nedeniyle öğrencilerle birlikte Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret ederek çiçek verdiler. Proje kapsamında 30 YYÜ öğrencisinin Avrupa ve Balkan ülkelerine gönderileceğini söyleyen Rektör Battal, "Öğrencilerimizin yurt dışı deneyimleri olması konusunda çeşitli çalışmalarımız var. Öğrencilerimizin yurt dışına gitmelerini, orada yeni şeyler öğrenmelerini ve bizim kültürümüzü orada tanıtmalarını önemsiyoruz. Bu projede önemli bir proje. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

YYÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak ise, Uçarlı Gençlik Derneği ile birlikte 30 üniversite öğrencisini Avrupa ve Balkan ülkelerine göndereceklerini ifade ederek, "İlk kafile bir aylık süre ile Portekiz, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan ve Hırvatistan'a stratejik araştırmalar, insan kaynakları, çevre, girişimcilik, eğitim, çocuk rehabilitasyonları, gençlik ve oluşumları, uyuşturucu ile mücadele, kadın ve çalışma alanlarının geliştirilmesi, yetişkin engellilerin hayata kazandırılması gibi genel ve spesifik alanlarda eğitim almaları için gönderilecektir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title