Haberler

Yüzünü Yıkamak İsterken Sulama Kanalına Düşerek Boğulmuş

Karaman'da DSİ'ye ait sulama kanalından dün çıkarılan cesedin 11 yaşındaki Emre Karademir'e ait olduğu belirlendi.

Karaman'da DSİ'ye ait sulama kanalından dün çıkarılan cesedin 11 yaşındaki Emre Karademir'e ait olduğu belirlendi. Yatılı olarak Kuran kursunda okuyan Emre Karademir'in hafta sonu izinli çıktıktan sonra arkadaşlarıyla oynarken, yüzünü yıkamak için eğildiğinde sulama kanalına düştüğü; onu kurtaramayan arkadaşlarının da korkup kaçarak kimseye haber etmediği ortaya çıktı.

Olay, dün saat saat 17.10'da merkez Çakırbağ Köyü Esentepe Mahallesi Deliçay Mevkii'nde meydana geldi. Çakırbağ Köyü'nde tarlalarda çalışan ailelerin çocukları DSİ'ye ait sulama kanalının kenarında oynarken, suda hareketsiz halde akıntıya kapılmış bir çocuğun olduğunu fark etti. Çocukların aileleri de, jandarma ve sağlık görevlilerine haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma, 8 kilometrelik alanda yaklaşık 1 saat süren arama sonucu, kanalın kapaklarına takılı halde bir çocuk cesedi buldu. Sudan çıkarılan çocuğun yapılan kontrolünde suda boğularak öldüğü belirlendi. Ceset otopsi yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma da çocuğun kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Kimliğin belirlenmesi içinde köylerdeki camiler ve belediyelerden de çocukla ilgili anonslar yapıldı. Ancak herhangi bir başvuru olmadı.

Bu arada aynı gün Karaman'a bağlı Yollarbaşı Köyü'ndeki yatılı kuran kursunda okuyan çocukları 11 yaşındaki Emre Karademir'in hafta sonu izni için gelmemesi üzerine kurs yetkililerini arayan ailesi, arkadaşları ile birlikte öğle saatlerinde kurstan ayrıldığını öğrendi. Çocuklarının kayıp olması üzerine jandarmaya başvuran ailenin suda boğulmuş olarak bulunan çocuğun yakınları olduğunu tahmin eden ekipler, aileyi kimlik tespiti için Karaman Devlet Hastanesi morguna götürdü.

Yapılan tespitte kanalda bulunan cesedin 11 yaşındaki Emre Karademir'e ait olduğu belirlendi. Jandarma tarafından yapılan araştırma sonrası yatılı olarak Kuran kursunda okuduğu öğrenilen Emre Karademir'in hafta sonu izni için kurstan çıktıktan sonra arkadaşları ile birlikte sulama kanalının kenarında oynarken yüzünü yıkamak için eğildiğinde kanala düştüğü ve kurtaramayan arkadaşlarının da korkup kaçarak hiç kimseye haber etmediği ortaya çıktı.

Bugün ailesi tarafından hastane morgundan alınan Emre Karademir'in cenazesi Karaman'daki Sayüstü Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze sırasında fenalaşan annesi 35 yaşındaki Ümmiye Karademir, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - Karaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deliçay Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title