Haberler

2180 Yüzücü, Boğaz'da Düzenlenen Yüzme Yarışında Mücadele Etti

Güncelleme:

Milli Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği Samsung Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışı, görsel şölene sahne oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 28. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışı İstanbul Boğazı'nda yapıldı. İstanbul Boğazı 4 saat boyunca deniz trafiğine kapatılırken, güvenlik amacıyla yarışmacılara çok sayıda tekne eşlik etti.

2180 YÜZÜCÜ YARIŞTI

Avusturalya'dan Brezilya'ya, Kazakistan'dan İngiltere'ye onlarca ülkeden toplam 2180 yüzücünün kayıt yaptırdığı yarışta, yarışmacılar Kanlıca İskelesi'nden başlayarak Kuruçeşme'ye uzanan parkuru kat etti. Yarışta sporcular İstanbul Boğazı'nın güzelliğine güzellik kattı.

SAAT 10'DA BAŞLADILAR

Kanlıca İskelesi'ne, İstanbul Şehir Hatları vapuruyla gelen aralarında Romanya, İngiltere, Almanya, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Kırgızistan, Güney Kore, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Ermenistan, Mısır, Arjantin, İspanya, Brezilya, Yeni Zelllandalı sporcularının bulunduğu 10'u bedensel engelli 2180 yüzücü saatler 10.00'u gösterdiğinde vapur düdüğüyle verilen startın ardından boğaza atladı.

Kadın ve erkek genel klasman ile yaş aralıklarına göre 12 farklı kategoride düzenlenen bu seneki yarışta, genel klasmanda birinciliği 47 dakika 39 saniye süre ile Ömer Tara elde etti. Engelliler kategorisinde ise birinciliği Uğurcan Özer kazandı.

Erkekler

1- Ömer Tara (Türkiye) (47.39)

2- Dimitar Videnov (Bulgaristan) (49.57)

3- Arda Kip (Türkiye) (50.10)

Kadınlar

1- Nilay Erkal (Türkiye) (52. 38)

2- Deniz Güngöroğlu (Türkiye) (53. 33)

3- Ekinsu Tezel (Türkiye) (53. 34)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Kazakistan İstanbul Samsung Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title