Haberler

Yüzme Federasyonu'nda Yeni Başkan Erkan Yalçın Oldu

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda, 204 delegeden 108'inin oyunu alan Erkan Yalçın, başkanlığa seçildi.

Ankara Hilton Garden Inn'de yapılan olağanüstü genel kurulda, başkanlığını Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun yaptığı Divan Kurulu, Burhanettin Hacıcaferoğlu, Ömer Faruk Şirvan ve Selçuk Demirel'den oluştu.

Federasyon Başkan Vekili Erkan Yalçın ile Barış Bul'un yarıştığı seçimde 223 delegeden 204'ü oy kullanırken, Yalçın, 108 oy toplayarak federasyonun yeni başkanı oldu. Çekişmeli geçen seçimde, diğer aday Bul ise 96 oyda kaldı.

Yalçın, oylamanın ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, "Buradaki yarışı ben kazanmadım, Türkiye kazandı. Bu yarışın galibi, TYF ailesidir. Çıktığımız bu yolda desteğini esirgemeyen, oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederim. Bu camia, hak ve adalet üstüne olacak. Bir olacağız, birlik olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Erkan Yalçın, geçen yıl kasım ayında yapılan olağan genel kurulda, 223 delegeden 199'unun oyuyla, Ahmet Bozdoğan'dan başkanlık koltuğunu devralan Aydın Karakuzu'nun, Şubat ayında basında yer alan doping haberlerinin ardından istifa etmesiyle, vekaleten başkanlığa getirilmişti.

Yalçın'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

Ali Güven, Haluk Önem, Afife Beşik, Salih Başparmak, Fatih Sezer, Dilek Mosturoğlu, Selçuk Demirel, Yaşar Ayhan, Kerim Altıay, İrfan Özdemir, Abdulsamet Korkmaz, Özgür Bayazıtlı, Murat Tunçbilek, Ramazan Aslantaş.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Seçimden detaylar

HABER - KAMERA: ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şekip Mosturoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title