Haberler

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Gsgm Mehmet Baykan Aday Olmamı İstemiyor"

çarpıcı açıklamalarda bulundu.

çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SİYASİ İRADEYE KARŞI GELECEK BİR HALİM YOK, İSTENMİYORSAM ADAY OLMAM DEDİM"

Başkan Bozdoğan, "Ben seçim tarihimiz olan süre içerisinde adaylığımı açıkladım. Adaylığımı açıklarken bütün yüzme camiasına ulaştım ve bir çok imza topladım. Fakat bunun sonrasında siyasi irade bana dedi ki 'senin aday olmanı istemiyoruz.' Ben de son derece saygılı bir şekilde 'siyasi iradeye karşı gelecek bir halim yok, istenmiyorsam aday olmam' diye karşılık verdim" dedi.

"DİĞER ADAY ÇEKİLMEDİKÇE BEN DE ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEĞİM"

Federasyon başkanlığına aday olan diğer kişinin daha önce de bu görevde bulunduğunu ancak yüzme camiasının bir şey kazanmadığını ifade eden Ahmet Bozdoğan, "Benim bu kadar çalışmama ve Türk yüzmesinin dünya sıralamasındaki yerini değiştirmeme rağmen olimpiyatlarda alınan başarısız sonuç siyasi iradeyi haklı çıkardı. Ben de buna son derece saygılıyım. Fakat benim yerime gelecek olan arkadaşın benden çok daha iyi şeyler ortaya koyması lazım ki ben bu adaylıktan çekileyim. Bu arkadaş aday olduğu müddetçe ben de adaylıktan çekilmeyeceğim. Bu kesin kararımdır ama siyasi irade beni istemiyor buna da son derece saygılıyım" diye konuştu.

"ALINAN BU KARAR ORTAK"

Başkan Bozdoğan, alınan bu kararın Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Müsteşarlığı'nın ortak görüşü olduğunu, gerekçe olarak da olimpiyatlarda iyi sonuç elde edilememesinin gösterildiğini söyledi.

Bozdoğan, " Halbuki biz olimpiyatlarda tarihimizin en iyi neticesini aldık. Şöyle ki olimpiyat tarihinde daha yarı finalimiz yok, TOHM projemiz var bu projeden Türkiye rekoru kırarak 20'nci sırada yer aldık. Biz daha evvelki olimpiyatlarda B barajında oluyorduk. Bu barajda sporcularımız katılıyordu. A barajında sporcularımız katılamıyordu. Biz 6 A barajı geçerek gittik, yalnız bu olimpiyatlarda Viktoria Zeynep Güneş'in derecesi olimpiyat madalyasıydı o kadar güveniyorduk. Fakat sukutu hayal bir şekilde finale bile kalamayarak 9'uncu oldu. Bu benimle birlikte siyasi iradeyi de çok üzdü. İstemezdik böyle olmasını ama neticede 18 yaşında bir kız, her ne kadar psikolog desteği de sağlasak. Halbuki bir sene önceki dünya şampiyonasında dünyanın en iyi derecelerini yaptı. Olimpiyatı kaldıramadı, halbuki psikolog desteği de devamlı verdik ama neticesinde çok büyük bir yarışma, önü çok açık bir sporcu. Belki 3 olimpiyat daha madalya alabilecek kapasitede. Bizim şansımıza mı? Ülkemizin şansına mı? maalesef bu madalyadan olduk" dedi.

"BENİ YÜZMEDE TÜRKİYE'DE SINAV YAPACAK KİMSE YOK"

Siyasi irade ne derse ona uyacağını ve başkanlığı bıraktıktan sonra Avrupa Yüzme Birliği üyeliğinden de istifa edeceğini dile getiren Bozdoğan şöyle konuştu:

"Normalde 10 sene geçilemeyen bir sporcuyum. 40 yıllık da en üst seviyedeki bir spor akademisinin şimdi dekanlık oldu kürsü başkanıyım. Bana bir şeyler söylediler hep gülüyorum, dediler ki; 'kızın hangi kulvarda yüzeceğini, ne yapacağını bilmiyorsun.' Böyle bir şey nasıl olabilir. Beni yüzmede Türkiye'de sınav yapacak kimse yok. Ben bilim adamıyım, 5 tane kitap yazdım. Viktoria'nın 4'üncü seride yüzeceğini biliyorum ama hangi kulvara çıkacağı bazen değişkenlik gösterebiliyor. Neticede başarısız oldu o fatura da bize kesildi diye düşünüyorum."

"TELEFONLARIM SUSMUYOR"

Başkanlığın bir bayrak yarışı olduğunu ve aday olmayacağının duyulması üzerine telefonlarının susmadığını aktaran Başkan Bozdoğan, "Bayrağımızı devrederiz bu işi daha iyi yapacak bir arkadaşa. Yüzmede biz altyapıya çok önem verdik. Altyapıda kırılmayan rekorlar kalmadı. 22 yıllık rekorlar kırıldı. Bazı yarışmalarda sıfır çekerken şimdi bir çok rekorun sahibi olduk. Mesela yıldızlar komen yarışı daha evvel hep sıfır geçerken şimdi 4 tane rekorumuz var. Altyapı çok iyi geliyor. Olimpyata fazla sporcu gitmemesinin nedeni şöyle; 2012 yılındaki olimpiyatlarda 165 tane açık vardı. Davet usulü ile bu sporcular gidiyordu. Fakat son dönemde 18 açık var. 18 açık içinde bütün dünyada 2 tane de bizim sporcu girebildi yoksa biz 8 sporcu ile olimpiyatlara katılma hakkı elde edecektik" diye konuştu.

"GSGM MEHMET BAYKAN BAŞKANLIĞI BIRAKMAMI İSTİYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşme yapmadığını söyleyen Başkan Ahmet Bozdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile görüşmem oldu. Kendisinin görüşü bırakmam, aday olmamam yönünde. Ben de 'Aydın Karakuzu aday olduğu sürece adaylıktan çekilmeyeceğim' dedim. Ben bu dönemden sonra başkanlığı bırakmayı düşünüyordum. Bütün camiada 'sen bırakamazsın, camia sana bırak diyene kadar' sesleri çıktı. Ama bu bir tasarruftur. Bu tasarrufa da son derece saygılıyım Bakanıma, Genel Müdürüme çünkü onlar destek vermeseydi ben bir şey yapamazdım.'

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bozdoğan Mehmet Baykan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title