Haberler

Yüzlerce Kişi Müftülüğün İyilik Sofrasında Buluştu

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından “İyilik Sofrası” adı altında iftar programı düzenlendi.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından "İyilik Sofrası" adı altında iftar programı düzenlendi.

Bir düğün salonundaki iftar programına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ilçe müftüleri, din görevlileri, Suriyeli öğretmenler ve davetliler katıldı. İlahilerin söylendiği programın açılışında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını ise Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik yaptı. Çelik, "Türkiye Diyanet Vakfımızı hepiniz biliyorsunuz. Bir ayağı Somali'de, bir ayağı Haiti'de, bir ayağı Küba'da, bir ayağı Uzakdoğu'da, bir ayağı Balkanlar'da, bir ayağı Orta Asya'mızda ama gövdesi Anadolu'da olan dünyanın dört bir bucağına iyiliğin egemen olması için sizlerin destekleriyle, sizleri temsilen gayret içerisinde olan çaba içerisinde olan, bir taraftan eğitim, bir tarafta sosyal yardımlar, destekler, bir taraftan şehirlerin yeniden imar ve inşası gibi çok yönlü bir çalışmanın, hizmetin içerisindedir. Bu yıl elhamdülillah 40. yılını doldurdu. 40. yılını nice 40 yıllara dualarıyla, dilekleriyle, temennileriyle, iyilik ödülüyle taçlandırarak kutladı" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Sayın başkanımızın nezdinde, kendisi de hemşerimiz olan çok sevdiğimiz sayın başkanımızın nezdinde son yıllarda sloganlarıyla ve Ramazan'da yapılan çalışmalarla aslında ne kadar güzel bir mesaj verdikleri için müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın müftümüzün söylediği gibi geçen yıl kimse kimsesiz kalmasın dediğinde aslında sayfalarca yazılacak kitabın ilk cümlede ne demek istediğini anlatan çok güzel mesajlar. İşte vakit iyilik vakti dediğimizde aslında çok şey söylememize gerek yok. Onun gereğini yaptığımızda ne demek olduğunu bütün yüreğimizde hissettiğimizde maksat hasıl olacak. O yüzden başkanlığımız son yıllarda bu güzel çalışmayı ülkemize, ülkemizin insanlarına kazandırıyor. Aslında Ramazan'ın bir medeniyet, Ramazan'ın bir mektep olduğunu bize hatırlatıyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise konuşmasında, "Emeği geçen bütün kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Artık inancımızın esası oruç tutmak, bu güzel Ramazan başlangıcı geldi, hızla geçiyor. Sayılı günler. Nihayetinde son 10 güne girdik. İnşallah bu yakın zamanda bu 10 gün içerisinde gizli olan mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşacağız. İnşallah en güzel şekilde Kadir Gecesi'ne kavuşmayı ve kıymetlendirmeyi Allah hepimize nasip etsin diyorum. Akabinde hep beraber Ramazan'dan gerçek anlamda, Kadir Gecesi'nden gerçek anlamda iyiliklerle dolu bir şehirde değerlendirilmiş olarak Cenabı Allah bizleri daha sonra bayramımıza kavuştursun diye temenni ediyoruz" dedi.

Salonda bulunan yaklaşık 500 kişi dualar eşliğinde iftarlarını açtı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Fatma Şahin Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title