Haberler

Yüzlerce Genci Hayata Bağladılar

Güncelleme:

Madde bağımlısı gençleri baklava ve çikolata ile uyuşturucu kullandıkları yerlerde ziyaret eden BUKED üyelerinin hayata bağladığı gençlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Toplumun yaşam kalitesinin yükseltilesi için yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri oluşturmak amacıyla kurulan Bursa Uludağ Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (BUKED),madde bağımlısı gençlerin ve ailelerin umudu haline geldi.

Yaklaşık 15 yıl önce toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine, yardımlaşma ve dayanışmayı temin edici faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve bugüne kadar 7 şubeye ulaşan Bursa Uludağ Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği, değişen hayat şartları nedeniyle çok önemli bir misyonu daha üstlendi. Madde bağımlılığının her geçen gün arttığı ve uyuşturucu kullanma yaşının ilkokul düzeyine indiği günümüzde, yüzlerce genci topluma kazandıran BUKED üyeleri, ailelerin de umudu oldu. BUKED Başkanı Harun Güven, dernek olarak topluma kazandırdıkları her bir bireyin kendilerine inanılmaz bir mutluluk verdiğini söyleyerek, bu sayede çok önemli bir görevi de yerine getirdiklerini belirtti. Bugüne kadar yüzlerce genci uyuşturucu madde kullanmaktan vazgeçirerek onları kaliteli bir yaşam yolunda desteklediklerini ifade eden Güven, "Derneğimizin misyonunda uyuşturucu ile mücadele yer almıyor. Ancak değişen koşullar ve çevremizde yaşanan olaylar bizim bu yolda mücadelenin içerisinde yer almamıza neden oldu. Biz uyuşturucu ile mücadele ederken kimseyi kapımıza beklemedik ve kendimiz bu gençlerimizin ortamlarına dahil olduk. Onlarla sohbet ettik ve zamanla kendilerini ikna etmeyi başardık. Halen bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Milli kültür ve geleneklerimizi, ahlaki değerlerimizi geliştirmek ve yaygınlaştırmak, milli manevi ve ahlaki değerlere bağlı fertler yetiştirmek, insanlar arasında sevgi ve saygıyı, birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı temin edici faaliyetlerde bulunmak ve sivil topluma katkıda bulunarak ortak akla ulaşmak gibi misyonları da bünyesinde barındıran BUKED, ücretsiz olarak herkese Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Arapça ve Osmanlıca dersleri verirken, ihtiyaç sahiplerine de erzak ve sünnet cemiyeti gibi yardımlarda bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Harun Güven Uludağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title