Haberler

Yüzdeki Sinir Ağrılarına Mikrocerrahi Yöntemle Tedavi

Güncelleme:

55 Yaşındaki Hastanın 6 Yıllık Çilesi Son Buldu

Şiddetli ağrıyla seyreden, gündelik yaşamda ciddi problemlere yol açan ve halk arasında Yüz Siniri Ağrısı olarak bilinen Trigeminal Nevralji rahatsızlığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Akdemir tarafından başarıyla gerçekleştirilen mikrocerrahi yöntemiyle tedavi ediliyor. Uzun yıllar yüzde sinir ağrısı yaşayan 55 yaşındaki Aydın Güçlü bu yöntemle ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Ağrıları neredeyse ortadan kalkan Güçlü, "Hastalık yüzünden yaşam kalitem tamamen düşmüştü, çok şükür bu ameliyatla sağlığıma kavuştum." dedi.

NADİR GÖRÜLÜN BİR HASTALIK

Hastalık hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Akdemir,"Bu hastalık beyindeki damarın yüze gelen sinirle üst üste binmesi sonucu oluşan bir rahatsızlık. Şimşek çakar tarzda, bıçak saplanır gibi şiddetli ağrılara neden olur ve nadir görülen bir hastalıktır. 100 bin kişiden 4-5 kişide ancak görülebiliyor. Genellikle yüz ağrısıyla ortaya çıkar ve hastalarımız dişlerinde çürük olduğunu zannederler. Çok kısa süren ancak çok şiddetli ağrılardır bunlar. Çok uzun sürdüğü zaman dayanılmaz hale gelir. Hastamız bize geldiğinde günde 4 tane ağrı kesici ve sakinleştirici kullanıyordu. Buna rağmen ilaçlar da etki etmiyordu. Hastamızın tetkiklerini yaptık nitekim bu tetkiklerde herhangi bir tümöre rastlamadık ve başarıyla ameliyatını gerçekleştirdik. Nitekim hastamız şuan ağrılarından kurtuldu. İlaçlarını kestik, şuan hiçbir ağrı kesici kullanmıyor." diye konuştu.

BEYİNE KONULAN CERRAHİ YASTIKLA DAMARIN SİNİRE BASKISI ENGELLENDİ

Prof. Dr. Akdemir, "Hastamıza 'mikrovasküler dekompresyon' dediğimiz cerrahi teknik ile mikrocerrahi yöntemler kullanarak baskı yapan siniri damar baskısından kurtardık. Bunun için kulak arkasından küçük bir kesi yapılarak sinire ulaşıp, sinir ile damar arasına özel cerrahi bir yastık koyarak baskı yapan damarın sinir ile olan ilişkisini engelledik. Bu da hastanın ağrılarının büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağladı. Bu yöntem oldukça etkili bir yöntemdir ve başarı oranı oldukça yüksektir. Biz de başarıyla bu ameliyatı hastanemizde gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca bu hastalığın tedavisinde yüz siniri uyuşturması ve sinir dalgama (RF) ameliyatları da bulunmaktadır."dedi.

"YAŞAM KALİTEM BOZULMUŞTU"

Yaşam kalitesinin arttığını söyleyen 55 yaşındaki Aydın Güçlü ise "6 yıl önce diş ağrısıyla meydana geldi bu rahatsızlık. Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelinceye kadar kötü durumdaydım. Gitmediğim hastane ve doktor kalmadı. Buraya geldiğimde çok şiddetli ağrılarım vardı ve hiçbir ağrı kesici etki etmiyordu. Tüm tetkikler yapıldı. Her türlü tedaviyi denedim, kullanılabilecek tüm ilaçlar kullandım ancak fayda etmedi. Bu hastalık, yaşam kalitemi bozmuştu, ağrılara dayanamıyordum. Hocamız Prof. Dr. Gökhan Akdemire'e durumumu anlattım ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi, ameliyat oldum. Şuan gerçekten çok mutluyum. Çok şükür iyiyim ve ağrılarım geçti. Sadece ameliyat ağrılarını hissediyorum. Prof. Dr. Gökhan Akdemir başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Aydın Güçlü Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title