Haberler

Yüzde 10 Görebilen 43 Yaşındaki Salika 13 Yıldır Zorluklara Göğüs Geriyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşamını sürdüren 43 yaşındaki Salika Şimdi, 13 yıldır zorluklara göğüs geriyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşamını sürdüren 43 yaşındaki Salika Şimdi, 13 yıldır zorluklara göğüs geriyor. El emeği göz nuru dökerek yaptığı takı ve saç tokalarını Pazar yerinde satarak geçimini sağlayan iki çocuk annesi Salika Şimdi, son olarak tiyatro sahnelerinde boy göstermeye başladı. Gazeteci-Yazar Gülgün Yalvaç ile birlikte sahne alan ve sadece yüzde 10 görmesine rağmen rahat tavırları ve becerisi ile izleyicilerden alkış aldı.

Salihli'de yaşamını sürdüren iki çocuk annesi 43 yaşındaki Salika Şimdi,13 yıldır zorluklara göğüs geriyor. Yüzde 10 görebilen 43 yaşındaki Salika Şimdi, hayata tutunma mücadelesi ile herkesin takdirini topluyor. Doğuştan göz katarağı olan ve ilk göz ameliyatını 7 yaşında iken geçiren Salika şimdi, ekmek parasını çıkarmak içinde çırpınıyor.

"GÖRME ENGELLİYİM DİYE HİÇ KİMSENİN ACIYARAK BAKMASINI DEĞİL DESTEK OLMALARINI İSTİYORUM"

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın desteği ile aldığı el arabasında el emeği göz nuru dökerek yaptığı takı, saç tokalarını pazaryerinde satıp evine ekmek götüren Salika Şimdi, "Takı kursuna gittim. Kursta öğrendiklerimi evde yapmaya başladım. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın desteği ile el arabası aldım. El emeği göz nuru dökerek yaptığım takı ve saç tokalarını pazaryerinde satarak günlük kazancımı sağlamaya çalışıyorum. Görme engelliyim diye bana hiç kimsenin acıyarak bakmasını değil destek olmalarını istiyorum" dedi.

ŞİMDİ, SAHNELERİN TOZUNU YUTUYOR

Salika Şimdi, son olarak tiyatro sahnelerinde boy göstermeye başladı. Gazeteci-Yazar Gülgün Yalvaç ile birlikte sahne alan ve sadece yüzde 10 görmesine rağmen sahnedeki rahat tavırları ve becerisi ile ayakta alkışlanan Salika Şimdi "Ben kapalı bir insanım. Ama Atatürkçü bir insanım. Sanata saygım sonsuz. Gülgün Ablam her daim yanımdaydı. Bende en zor gününde yanında olmak istedim. Gücüm nispetinde elinden tutmak kaldırmak istedim. Oyun çok güzel konusu olan mesajlarla dolu bir oyun. Oynarken kendimden çok şeyler buluyorum. Beni bizi bizim yaşıtlarımızın yaşadıklarını anlatıyor. Önce Gülgün ablamı evlendirecek sonrada çocuklarım için mücadelemi sürdüreceğim. Ben pes etmem. Pasta yapar, börek yapar, örgü örer, toka yapar satarım. Çocuklarımı aç bırakmam. Yeri geldiğinde de oyunumu oynar önüme bakar yoluma devam ederim. Çok heyecanlandım evet ama Gülgün ablam yanımdayken aşamayacağım hiçbir engel yok. O bana engel olmuyor engellerimi ortadan kaldırıyor o zamanda hayat çok güzel" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülgün Yalvaç Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title