Haberler

Yüz Nakilli Çolak ve Acar'dan Aday Adayı Doktora Destek

Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak, AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Dr. Zafer Aydın'ın seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak'a geldi.

Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak, AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Dr. Zafer Aydın'ın seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak'a geldi. Vekillik için Uşak İl Organ Nakil Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Aydın ile yüz nakilli Acar ve Çolak, toplantıda organ naklinin önemine de dikkat çekti.

Ülkede ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak, Türkiye'de ilk böbrek nakli olan Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Dernek Başkanı Mehmet Şahan ile AK Parti Uşak Milletvekili Aday Adayı Dr. Zafer Aydın'a destek vermek için Uşak'a geldi. Uşak Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelen Dr. Zafer Aydın'a; organ bağışı yapan ailelerden Fadime Çil ve Emine Yılmaz da destek verdi.

Ak Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı için İl Organ Nakil Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Dr. Zafer Aydın, "Bugün burada yoğun bir duygu ortamı yaşanıyor. Beni yalnız bırakmadığınız, benimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Organ nakli ailesi ile birlikte bir aile ortamı içindeyiz. Organ nakli bir ekip işidir. Bu konuda asıl erdemli olan ve bu işin kahramanı organları bağışlayan fedakar ailelerdir" dedi.

Acar ve Çolak, kendilerinin yeniden hayata bağlanmalarını katkı sağlayan Dr. Zafer Aydın'a teşekkür etti. Uşak'ın artık kendi memleketleri olduğunu, organ bağışının insan hayatında çok büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Uşak'ta 2012 yılında geçirdiği bir kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen kardeşi Ahmet Kaya'nın yüz, kolları, bacağı ve iç organlarını bağışlayan abla Fadime Çil, "Kardeşimi kaybettiğimde canım çok yandı. O sırada acımı paylaşan Dr. Zafer Aydın'dan organ bağışı yapar mısın teklifi geldi. Hayatın ne kadar acı olduğunu anladım ve verdiğim kararla acımı kalbime gömerek kardeşimin tüm organlarını bağışladım. Kardeşimin yüzünü taşıyan Uğur Acar'ı her gördüğümde çektiğim acının yerini artık mutluluk alıyor" dedi.

Yine 2012'de Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen oğlu 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünü ve iç organlarını bağışlayan anne Emine Yılmaz da, "Oğlumu kaybettim. Bu acıya dayanmak çok çok zor. Ancak organ bağışından sonra sekiz tane evladım oldu. Allah böyle acıları hiç kimseye yaşatmasın. Gün geçtikçe acım daha da artıyor, katlanması çok zor. Tevfik'im gitti ama giderken de yerine annesine büyük bir aile bıraktı. Sekiz çocuğum her zaman yanımda, acımı dindirmeme yardımcı oluyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağışçı ailelere çiçek veren Dr. Zafer Aydın, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zafer Aydın Turan Çolak Uğur Acar Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title