Haberler

Yüz Günde Seçim Vaatlerimizin Bir Çoğunu Hayata Geçireceğiz"

ERGÜN HAKTANIYAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Önümüzdeki iki yıla yönelik takvimimiz belli. İlk üç ay, yani yüz günde seçim vaatlerimizin bir çoğunu hayata geçireceğiz. Meclis kapanmadan yani Haziran 2016'ya kadar da yasa gerektiren vaatlerimizi politikaya dönüştüreceğiz" dedi.

Prof. Dr. Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından "artık hizmet ve icraat zamanı" dediklerini,  daha hükümet kurulmadan seçim beyannamelerinde yer alan projeleri hükümet programına dönüştürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Seçim beyannamelerinin her anlamda hazır durumda olduğunun altını çizen Günay, "Hemen hükümet programı olacak nitelikte diye biz seçim öncesi bunları paylaşmıştık. Şuanda seçim beyannamemizi hükümet programına çevirmeye çalışıyoruz. En önemlisi de önümüzdeki iki yıla yönelik takvimimiz belli. İlk üç ay, yani yüz günde seçim vaatlerimizin bir çoğunu hayata geçireceğiz. Meclis kapanmadan yani Haziran 2016'ya kadar da yasa gerektiren vaatlerimizi politikaya dönüştüreceğiz. Yani biz Haziran 2016 itibariyle vaatlerimizin hemen hemen hepsini hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

Günay, daha önce seçim beyannamesinde açıkladıkları gibi esnafa yönelik çok önemli desteklerinin de olacağını vurgulayarak, bunların hemen hayata geçirileceğini ifade etti.

Emeklilere yönelik 2016 itibariyle gerçekleştirmeyi planladıkları politikalarının da bulunduğunu dile getiren Günay, şunları söyledi:

"Burada biz hep şunu söylüyoruz; kapsayıcı büyüme. Kapsayıcı büyüme dediğimiz zaman da dar gelir gruplarının refah düzeyini arttıran politikalar demek. Bunun üzerine odaklanmış durumdayız. Emeklilerimiz, kadınlarımız, girişimcilerimiz, gençlerimiz, esnafımız bütün bu kesimlere yönelik politikalarımız en kısa zamanda hayata geçecek ve gerçekten Türkiye hem refah düzeyi anlamında hem de elde ettiği geliri her kesime paylaşma anlamında çok daha farklı gelir adaletine dayalı bir döneme girmiş olacak. En önemlisi de çok acil yapmamız gereken yapısal reformlar var. Bunlar için de hemen adım atılacak. 2019-2023 hedeflerimize gitmek için 2016 başı itibariyle çok hızlı bir tempoyla çalışmaya başlayacağız."

-G20 Zirvesi

Günay, Türkiye'nin her zaman uluslararası organizasyonları başarıyla yapan bir ülke olduğunu, bunu da son olarak Antalya'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde kanıtladığını anlattı.

Hem dünyadaki koşullara hem de ülke içindeki koşullara bakıldığında bu yılın Türkiye için zor geçtiğine değinen Günay, şöyle devam etti:

"Türkiye bu dönemde bile çok başarılı bir dönem başkanlığı yaptı. En son liderler zirvesiyle de bunu çok güzel noktaladı. Bu arada G20 kapsamında bütün dünya için çok önemli kazanımlar elde edildi diye düşünüyorum. G20 dediğimizde dünya gelirinin yüzde 85'i, dünya ticaretinin yüzde 75'i, dünya nüfusunun da 3'te 2 sini kapsayan bir kitleden bahsediyoruz. Bu grup gerçekten dünya ekonomisini ve siyasetini şekillendiriyor. Türkiye dönem başkanlığıyla ilk defa siyasi konularında gündeme gelmesi için öneride bulunmuştu zaten doğal akışı içinde bu da gerçekleşti. O dönemde destek vermeyen ülkeler bile şuanda sonuç bildirgesine imza atmış durumdalar. Bu da nedir? İşte bir mülteci sorunu, belli bölgelerde dünyada yaşanan sorunlar."

Günay, ekonomi ile siyaseti ayırmanın mümkün olmayacağını vurgulayarak, "Bu alanda Türkiye'nin önemli bir katkısının bulunduğunu düşünüyorum. Bir de alt çalışma gruplarından W20'yi Türkiye önerdi ve diğer ülkeler bunu kabul etti. Bu da bence çok önemli bir kazanım. Şimdi G20 çerçevesinde altı tane alt çalışma grubu var. Onlardan bir tanesini de Türkiye hayata geçirmiş oldu" diye konuştu.

Emine Nur Günay, uzun yıllar üniversitelerde görev yaptığını şimdi ise milletvekili olarak ülkeye hizmet ettiğini anımsattı.

Üniversiteden sonra siyasetin farklı bir alan olarak algılandığını ifade eden Günay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama benim için çok da farklı gelmedi. Sonuçta insanla iletişim içerisindesiniz. Orada gençlerle, öğrencilerle sürekli iletişim halindeydim. Şimdi toplumun bütün kesimleriyle. Bu benim için çok büyük bir kazanım ve keyif verici bir ortam. En önemlisi de birebir insanlara dokunabiliyorsunuz. Siyaset bence birşeyleri ifade etme yöntemi değil. Halkı dinleme ve onların sorunlarına çözüm üretmedir. O yönüyle gerçekten çok mutluyum. Şimdi bizim için yeni bir dönem başlıyor. Halkımızla birlikte olarak onların sorunlarına çözüm üretmek için Mecliste elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Emine Nur Günay Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title