Haberler

Yusufeli Heyeti Batman'da

Artvin'in Yusufeli ilçesinden bir heyet ilçelerinde yapımına başlanan barajdan vatandaşların mağdur edilmemesi için daha önce baraj yapılan ilçeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinden bir heyet ilçelerinde yapımına başlanan barajdan vatandaşların mağdur edilmemesi için daha önce baraj yapılan ilçeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile ilçedeki siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve basın mensuplarından oluşan bir heyet, baraj yapılan ilçeleri gezerek yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların nasıl mağdur edilmeyeceği konusunda bilgi aldı. Yusufeli ilçesinde yapılan barajla ilgili ilçe merkezinde oluşabilecek tüm sorunların ve bu beklentilerin karşılanması adına daha önceden bu tecrübeleri yaşamış Halfeti Barajı, Ilısu Barajı ve Atatürk Barajı gibi etkilenen yerleşim alanlarını gezmek ve buradaki sorunları tespit etmek maksadıyla gezi düzenledi. Gezi kapsamında Batman'a gelen ve Batman Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret eden heyet, Hasankeyf ilçesinde yapımına başlanan Ilısu Barajı ile ilgili bilgi aldı. Tecrübe paylaşımı ile temel sorunları tespitini yapmış olduklarını ve daha sonra bunları uygulama açısından da ilgili birimlere aktarmak suretiyle bir adım atıldığını ifade eden Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, "Yusufeli barajı ile birlikte Yusufeli'nde yeniden yerleşim yolların sürecinin başlamasına sebep olması münasebeti ile ilçe merkezinde oluşa bilecek tüm sorunların ve bu beklentilerin karşılanması adına daha önceden bu tecrübeleri yaşamış Halfeti Barajından olsun, Ilısu Barajı olsun Atatürk Barajı'ndan olsun etkilenen yerleşim alanlarını gezmek ve buradaki sorunları tespit etmek maksadıyla gezi planladık.Gezinin çok faydalı olacağını sanıyorum çünkü tecrübe paylaşımı ile temel sorunları ilk önce tespitini yapmış oluyoruz ve daha sonra bunları uygulama açısından da ilgili birimlere bunu aktarmak suretiyle bir adım attığımıza inanıyorum" dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise, "Bizimle aynı kaderi paylaşan birtakım ilçeleri dolaşacağız. Bugün Batman'da da Hasankeyf ilçesini ziyaret edeceğiz, oradaki süreci takip etmek için oraya gideceğiz. Devletimizin imkanları iyi insanlarımız mağdur olmayacak ama bu süreçte sorumluluk alan gerek yerel yönetim olarak, ilçenin STK'ları, siyasi parti temsilcileri üzerimize düşeni yapmış olmak adına buradayız. Eksik bırakmayalım insanlarımız için ne gerekiyorsa en iyisini karşılayalım ve bu süreci hata yapmadan insanımızın lehine en olumlu şekilde sonuçlandıralım diye buradayız" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Ilısu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title