Haberler

"Beylikdüzümüze Gözümüz Gibi Baktık"

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçede birçok dev proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Beylikdüzümüze gözümüz gibi baktık. " dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçede birçok dev proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Beylikdüzümüze gözümüz gibi kaktık" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Moral FM'de yayın yapan "Sabah Gündemi" programında Fethi Çağıl'ın konuğu oldu ve 5 yıllık icraatları ile hedef projelerini anlattı. Görev dönemi boyunca 641 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Uzun, "5 yılımız dolu dolu geçti. Dünya kenti İstanbul'un yeni, yeşil, şirin ve yaşanılır ilçesi Beylikdüzü'nün yaşam koşullarını daha da yukarıya taşıdık. Karşımızda şimdi temiz, güvenli, huzurlu bir Beylikdüzü var. İlçeye gözümüz gibi baktık, onu gözümüz gibi koruduk. Daha yapacak çok işimiz var. Model alınan ve örnek gösterilen bir belediyeyiz. Elbette bu algıyı vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz ve sunacağımız projeler oluşturdu" dedi.

Konuşmasında gerçekleştirdiği dev projelerinden örnekler vererek Başkan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok projeyi Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile gerçekleştirdik. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çevrede, sağlıkta, sporda, eğitim, ulaşımda ve sosyal belediyecilikte öncü işler yaptık. İstanbul'un her yerinden insanımızı çekecek, canlı bir botanik bahçesi olan Yeşil Vadi 1. Etap tamamlanmak üzere. Yapay hiçbir malzeme kullanmadık. Her şeyiyle doğal bitkilerin yer aldığı projenin toplam 6 etabı 900 dönümlük alana yapılıyor. Her şeyden önce Beylikdüzü'nü kocaman bir park olarak değerlendiriyoruz. Her sokağını, her mahallesini içinizi açacak biçimde düzenliyoruz. Sağlıkta önemli eksiğimizi gidermek amacıyla temel atma çalışmaları hızla süren ve 29 Ekim 2015'te açılacak 300 odalı Beylikdüzü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beykent Mevkii'nde hizmet verecek. TÜYAP'a kadar uzanan Metrobüs ulaşım sorunlarını büyük ölçüde çözdü ancak artan nüfus yoğunluğunu karşılamak amacıyla 2017'de de metro ilçemize gelecek. Deniz ulaşımında İDO hizmetinden yoğun şekilde faydalanacağız. Gürpınar sahiline 450 dönüm alanda modern su ürünleri hali yapıyoruz. Sporda çıtayı yakaladık. Bugün Beylikdüzü ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Beylikdüzü Olimpik Spor Kompleksimiz 2 bin 500 seyirci kapasitesi ile çok yakın zamanda hizmete başlayacak. Eğitim Vadisi Beylikdüzü'ne bir de Beylikdüzü Üniversitesi kazandıracağız."

Gelecek hedeflerinden bahseden Başkan Uzun, "Beylikdüzü'ne özel bir trafo merkezi yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde asla elektrik problemi yaşanmayacak. Ulaşım proje etüt çalışmalarında ortaya çıktı ki hafif raylı sistemi kazandırabileceğiz Beylikdüzümüze. Bunun müjdesini hemen verelim. İki farklı arsaya yeni ihtisas hastanelerini projelendiriyoruz. Ayrıca otopark konusunda rahatlama sağlayacak zemin altı kapalı otoparklar yapacağız. Yeni kavşaklar planlıyoruz. Yakuplu'da yeni kültür merkezi ve kapalı pazar alanı çalışmaları da başladı" diye konuştu - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yusuf Uzun Beylikdüzü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title