Haberler

Yusuf'un Ölümüne Neden Olan Dere Çevresinin Kapatılmasını İstediler

Van'da evlerinin önünden geçen dereye düşüp boğularak can veren 4 yaşındaki Yusuf Baysal'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verilirken, mahalle sakinleri Yusuf'un hayatına mal olan derenin etrafının tel örgü veya duvarla kapatılmasını istedi.

Van'da evlerinin önünden geçen dereye düşüp boğularak can veren 4 yaşındaki Yusuf Baysal'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verilirken, mahalle sakinleri Yusuf'un hayatına mal olan derenin etrafının tel örgü veya duvarla kapatılmasını istedi.

Van'ın Buzhane Mahallesi 1'inci Sokak'ta yaşayan konuşma güçlüğü çeken 4 yaşındaki Yusuf Baysal, dün öğlen saatlerinde evlerinin yakınında oynarken bir anda dengesini kaybederek dereye düştü. Minik Yusuf'un kaybolduğunu fark eden ailesi, komşularına ve polis ekiplerine haber vererek arama çalışmalarına başlarken, Yusuf'un 3 saat sonra derenin Van Gölü'ne döküldüğü bölgeye yakın bir alanda, mahallenin gençleri tarafından cesedi bulundu.

Van Gölü'ne katı atıkların karışmaması için çekilen demir parmaklıklara takılan minik Yusuf'un cesedi, babası Musa Baysal tarafından sudan çıkartıldı. İpekyolu Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından da minik Yusuf'un cenazesi, dün akşam saatlerinde mahallede toprağa verildi.

Özel bir şirkette şoför olarak çalışan ve biri dün hayatını kaybeden 5 çocuk babası 40 yaşındaki Musa Baysal, başka ailelerin bu acıyı yaşamaması için yetkililerin dere kenarında çalışma yapmasını istedi. Buzhane Mahallesi sakinleri de derenin başka can almaması için etrafının tel örgü veya duvarla kapatılmasını istedi.

Minik Yusuf'un 13 yaşındaki ağabeyi Cebrail Baysal da mahallelerinden geçen derenin başka can almasını istemediklerini söyledi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title