Haberler

    Yusuf Tuvi Retrospektifi - Vizörden Bir Yaşam Serüveni

    "1974 yılında fotoğrafa başladığımda efsanevi fotoğrafçı Robert Capa'nın; 'Fotoğrafların yeterince iyi değilse yeterince yakınlaşmamışsın demektir.

    "1974 yılında fotoğrafa başladığımda efsanevi fotoğrafçı Robert Capa'nın; 'Fotoğrafların yeterince iyi değilse yeterince yakınlaşmamışsın demektir.' sözünü kendime kılavuz edinmiştim. Bu söz; vizörden dünyaya bakarken bana hep yaşama, özellikle de insana yakın durmak için cesaret verdi." – Yusuf TUVİ

    Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çektiği fotoğraflarla sergilerde ve kitaplarda yer almış; ulusal ve uluslararası alanda ödüller kazanmış olan İzmirli fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi'nin ilk retrospektifi 30 Eylül'de açılıyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin dört farklı galerisinde gezilebilecek olan retrospektifte; Tuvi'nin fotoğrafa başladığı yıllardan bugüne, hayatının farklı dönemlerinden çalışmaları yer alacak.

    "Gençliğimde fotoğraf çekerken hissettiğim duygu yoğunluğu bir nebze azalmadı. Yıllar boyunca fotoğraf üzerine yaptığım farklı denemelere ve biriktirdiğim deneyimlere rağmen hala fotoğraf çekerken heyecanlanıyorum. Bu sergi, hem beni hayata bağlayan fotoğrafa hem de yaşam serüvenimin farklı evrelerine dair bir retrospektiftir." – Yusuf TUVİ

    30 Eylül Cuma akşamı saat 18.30'da açılışı yapılacak olan sergi, 24 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

    Yer: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi / Giriş ve Üst Kat Galeriler

    Açılış: 18.30

    Gezilebilecek Saatler: 09.00 – 18.00 (Hafta içi ve cumartesi günleri)

    Pazar günleri kapalıdır.

    Giriş ücretsizdir.

    İrtibat: AASSM Halkla İlişkiler 0 232 293 38 18 - 19 - 20

    iletisim@aassm.org.tr

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmed Adnan Saygun Yusuf Tuvi Türkiye Eylül Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title