Haberler

Yusuf Çoban'a Sürpriz Hediye

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Miyopati hastası Yusuf Çoban'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Miyopati hastası Yusuf Çoban'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Sinir sistemi bozukluğuna bağlı olmayan kas hastalığı olan Miyopati hastası Yusuf Çoban'ın en mutlu günü oldu. Seyrek rastlanan ve kas liflerinin yerini zamanla yağ ve bağdokusuna bırakan ilerleyici kas distrofisi diye adlandırılan hastalıkla gençlik yıllarından beri mücadele eden 42 yaşındaki Yusuf Çoban'ın akülü tekerlekli sandalyesini evine götürerek sevindiren Alıcık, her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Büyükşehir yasası kanunlaştığı günden beri sık sık köyleri ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte gittikleri Aşağı Yakacık köyünde, köy muhtarı Ali Ekiz yıllardır hastalığı nedeni ile yürüyemez hale gelen Yusuf Çoban için yardım talebinde bulundu. Muhtar Ekiz'in talebine olumlu yanıt veren Başkan Alıcık bilgisini aldığı Yusuf Çoban'ın Akülü Engelli aracını bir hafta sonra evine götürerek teslim etti.

Başkan Alıcık, Aşağı Yakacık köyüne birlikte geldiği İl Genel Meclis Başkanı Hayri Güleç, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Güler ve Aşağı Yakacık Köyü Muhtarı Ali Ekiz ile birlikte Yusuf Çoban'ın evine giderek aracı teslim etti. Askere gitmeden önce terzilik yapan ancak askerliği sırasında rahatsızlığı başlayan ve o zamandan beri değişik hastanelerde tedaviler görmesine rağmen hastalığına çare bulamayan Yusuf Çoban'a aracı nasıl kullanacağı hakkında bilgilendiren Alıcık bir süre Yusuf Çoban ile sohbet etti. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Bundan sonraki hayatında daha kolay hareket olanağı sağlamasına yardımcı olacak aracı Yusuf Çoban'a vermekten dolayı çok mutlu olduğunu ve Yusuf Çoban'ın yaşadığı sevince ve heyecana ortak olmaktan duygulandığını ifade ederek bu duyguyu yaşamanın dünyalara bedel olduğunu söyledi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar 86 engelliye akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını belirterek; "Bu akülü tekerlekli sandalyeler, engelli vatandaşlarımıza günlük hayatlarında büyük yaşama kolaylığı sağlıyor. En azından kendi başlarına dışarıda dolaşabilme imkanı buluyor. Geçirdiği hastalık sonucu yürüyemez hale gelen Yusuf kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir nebze de olsa derdine çare, kendisine destek olabildiysek ne mutlu bize " diyerek sözlerini tamamladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title