Haberler

    Yürüyerek Telefonu Şarj Etti, Ödüle Layık Görüldü

    Mersin'de ayakkabı üzerine yerleştirdiği sistemle yürürken 9 voltluk elektrik üretmeyi başaran ortaokul öğrencisi altınla ödüllendirildi.

    -

    Mersin'in Erdemli ilçesinde ayakkabı üzerine monte ettiği sistemle yürürken elektrik üretmeyi başaran ortaokul öğrencisi Furkan Faruk Aslan, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan tarafından altınla ödüllendirdi.


    Akdeniz Ortaokulu öğrencisi Aslan, makamında ziyaret ettiği Taştan'a "Adım Adım Enerji" çalışması hakkında bilgi vererek, botun altına yerleştirdiği mıknatıslı dinamo ile her adım atıldığında 9 voltluk elektrik üretimi yapıldığını söyledi.


    Üretilen enerjinin bota yerleştirilen aküde saklandığını aktaran Aslan, 200 metre yüründüğünde akünün dolduğunu ve bu sayede ayakkabıdan telefon şarjı yapılabildiğini sözlerine ekledi. Kaymakam Taştan ise "Genç Mucit" olarak adlandırdığı Aslan'ın büyük başarıya imza attığını belirterek, şöyle devam etti: "Çocuklarımızın bilgi ve yeteneğini ortaya çıkarmada bizlerin de yapması gereken ne varsa imkanlar dahilinde hazırız. Furkan, çok çalışkan ve bu tür işlere ilgisi olan bir çocuğumuz. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda Furkan'ın bu buluşu tüm insanlığın hizmetine sunulur."


    Konuşmanın ardından Taştan, Aslan'ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Aslan'a ziyaretinde Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, okul müdürü Uğur Türkmen, teknoloji ve tasarım öğretmeni Nazan Ayar ile Aslan'ın anne ve babası da eşlik etti.


    Kaynak: AA




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Osman Taştan Akdeniz Erdemli Mersin Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (1)

    MerkoleMobil-IOS:

    Odullendirmekten daha cok bu ulkeye kazanc saglayan bir bilim adami halinedr getirebilirainiz tabi ulke icin calisanlar bunu duaunuyorsa ????????

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title