Haberler

Yürüme Engelli Emirhan Hayaline Kavuştu

EKBER TÜRKOĞLU/HÜSEYİN DAYLAK - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ve tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için sırtta veya el arabasıyla taşınan 13 yaşındaki yürüme engelli Emirhan Karaoğlu'na kaymakamlık tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

EKBER TÜRKOĞLU/HÜSEYİN DAYLAK - Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ve tekerlekli sandalyesi bulunmadığı için sırtta veya el arabasıyla taşınan 13 yaşındaki yürüme engelli Emirhan Karaoğlu'na kaymakamlık tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Küçük Emirhan'ın zor yaşamının AA muhabirlerince haberleştirilmesinin ardından Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Karaoğlu ailesini ziyaret etti. Emirhan ile sohbet eden Yıldız, aldıkları akülü tekerlekli sandalyeyi aileye teslim etti.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emirhan'ın durumundan biraz geç haberleri olduğunu söyledi. Emirhan'ın sorununu çözmek için girişimler yaptıklarını anlatan Yıldız, "Emirhan'ın tekerlekli sandalyesi yokmuş, bir yerlere giderken zorlanıyormuş. Biz de Emirhan'a bir araç getirdik. Şimdi akülü tekerlekli sandalyesiyle köyde rahatlıkla gezecek. Emirhan da çok mutlu oldu" dedi.

Emirhan'ın mutluluğunu görmek için kaymakamlık olarak ziyarete geldiklerini anlatan Yıldız, sorumlu bir gazetecilik yaparak durumu haberleştiren basın mensuplarına teşekkür etti.

Haberin Türkiye'de çok olumlu yansımaları olduğuna dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:

"Vali Cevdet Can ve AK Parti Tokat milletvekilleri beni aradı. Biz de şu ana kadar hiçbir müracaatı olmamış çocuğumuza hemen koştuk. Bir araç temin ettik. Elimizde olan aracı hemen Emirhan'a getirdik. Boyuna, durumuna uygun daha güzel bir araç getireceğiz. Emirhan başka şeyler isterse onları da getireceğiz. Bizim için önemli olan çocuğumuzun araçla dolaşabilmesi. Bu konuda hassasiyeti olan Anadolu Ajansı muhabirlerimize çok teşekkür ediyorum."

-"Arayan herkese teşekkür ediyorum"

Yıldız, haberin ardından Türkiye'nin pek çok yerinden kendisine telefon geldiğini bildirerek, "Bizleri arayan gerek kamu kurumları, gerek özel sektör gerekse iş adamları 'Emirhan için ne yapabiliriz?' diye sordu. Arayan herkese teşekkür ediyorum. Sayın vekillerimizin ilgisi de hayli fazlaydı, sağ olsunlar adım adım takip ettiler. Biz de gerekli çalışmayı yaptık, bundan sonra Emirhan'ı takip edip mutlu olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Baba Murat Karaoğlu da Kaymakam Yıldız ve diğer ilgililere teşekkür ederek, "Kaymakamımızdan Allah razı olsun, çok memnun oldum" ifadesini kullandı.

Küçük Emirhan da en büyük hayalinin gerçekleştiğini dile getirerek, artık köyde akülü tekerlekli sandalye ile dolaşabileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Bünyamin Yıldız Murat Karaoğlu Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title