Haberler

Yurttaş'tan Çöp Tesisi Açıklaması

Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Dutluca Göletinde incelemelerde bulunduktan sonra Gökçeören’e geçti.

Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Dutluca Göletinde incelemelerde bulunduktan sonra Gökçeören'e geçti. Yurttaş'ın aracının önünü kesen Gökçeörenliler, "Kula'ya çöp tesisi istemiyoruz" sloganları" atarken, Yurttaş, "AK Parti'nin hedefi Kula'yı bir tarım bölgesi yapmak ama birileri Kula'yı çöplük haline getirmek istiyorsa ona fırsat vermeyeceğiz inşallah" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş Gölet inşaatı incelemeleri için Kula ilçesinde yaptığı ziyaretler kapsamında Gökçeören Mahallesinde yapımı devam eden Dutluca Göletinde de incelemelerde bulundu. Ziyaret sonunda Yurttaş'ın aracının önünü kesen Gökçeörenliler, "Kula'ya çöp tesisi istemiyoruz" sloganları attı. Yurttaş aracından inerek Gökçeörenli vatandaşları dinledi. Avukat Nihat Dayan, "Biz bu tesisin buraya yapılmasını istemiyoruz ve sizlerden destek istiyoruz. Şimdi ÇED raporu alma diye bir olay yokmuş. Tüm kuruluşlar ön izinleri vermişler. Tabi ön izinler çok basit oluyor. Bu çevreye 3-4 tane gölet yapılıyor. Kurulması planlanan çöp tesisi havadan Kula'yı kirletecek. Yer altı suları ile bırakın bu bölgeyi Alaşehir Ovasını bile bitirebilecek kapasitede" dedi. Muzaffer Yurttaş da "Bugün biz Kula'ya gölet incelemelerinden geliyoruz. Sabahtan Alaşehir'in Kavaklıdere, Örencik ve Kemaliye Göletlerini ziyaret etik. Her biri trilyonluk tesisler. Kula'da Eroğlu, Yurtbaşı, Saraçlar ve şuan bulunduğumuz Gökçeören Göletlerini gezdik. Kula'yı sulama tarıma kavuşturmayı, Kula'yı bir tarım bölgesi yapmayı planlıyoruz. AK Parti'nin hedefi bu ama birileri Kula'yı çöplük haline getirmek istiyorsa ona fırsat vermeyeceğiz inşallah" diye konuştu.

"KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL"

Yurttaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Belirlenmiş olan alan, çöplerinin toplanacağı yedi ilçenin merkezinde yer alan bir yer değil. Onun için jeolojik olarak da, coğrafi olarak da her bölgeye eşit uzaklıkta olan bir alan değil. Ben burada farklı bir zihniyet seziyorum. Amacın farklı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki çöp sorunu bir şekilde halledilmeli ama Jeopark'ın bulunduğu, UNESCO tarafından Avrupa Jeoparklar ağına alınmış bir bölgeye yakın konumda bir çöp ayrıştırma tesisinin yapılması kesinlikle doğru değildir. Ayrıca bu 600 dönümlük alanın pek çok kısmı tarıma elverişli arazidir. Ben ilgili kurumlardan özellikle il tarım müdürlüğünden ve diğer çevre ile ilgili kuruluşlardan da uygun görüşün alınmadığını biliyorum. Buraların tarıma elverişli olan bu alanda çöp tesisinin kurulmasını biz AK Parti olarak doğru bulmuyoruz. Ayrıca burada siyaset üstü bir durum var. Bugün MHP olur yarın başka bir parti olur. Önemli olan buraya bu tesis kurulduktan sonra bir daha kalkmaz. Onun için bizim akıllı ve mantıklı hareket etmemiz lazım. Hepimizin bir olması gerekiyor. İlçe başkanı Ahmet Palabıyık daha önce beni aradı ve bu konudaki tavrımızı söyledi. Bizim asla bu çöp tesisinin kurulmasına taraf olmadığımızı kendisine belirttim. Kendisinde bu konuda açıklama yaptı."

"PROBLEMİ ÇÖZEMİYORSA BİZ ÇÖZELİM"

Yurttaş şöyle konuştu: "Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı 'ben bu problemi çözemiyorum' diyorsa, gelsin biz çözelim. Biz problemi çözeriz ama biliyorsunuz 2014 30 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye yetkisi Milliyetçi Hareket Partisi'ne verildi. Şu anda takdir onların. Ama biz de kanundan kaynaklanan haklarımızı çok iyi bir şekilde kullanıp yaptığımız eylemleri devletimize milletimize insanlarımıza yakışır şekilde yapacağız. Başka bölümlerde başka yerlerde olan eylemler gibi kimsenin malına canına zarar vermeyeceğiz. Neden bunu söylüyorum, çünkü haklıyken haksız duruma düşmenizi istemem. Hüseyin Tanrıverdi Kulalı bir milletvekili, ben Kulalı bir milletvekiliyim. Burada Gökçeörenli Milliyetçi Hareket Partisi'nden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi var. İnsanlar seçilirken tabii ki partisinin görüşlerini uygulayacak ama Kula'nın ve Gökçeören'in de mutlaka hakkını hukukunu düşünmek zorunda. Gökeçörenli olan meclis üyesinin de bu konuda mutlaka partisine veya grubuna söyleyeceği şeyler olmalı."

"ÇÖP TESİSİNİN KURULMASINA KARŞIYIM"

"Biz Gökçeören'e gölet yapıyoruz. Su getiriyoruz, temizlik getiriyoruz, domates yetiştiresiniz diye ama birileri Gökçeören'e çöp getiriyor pislik getiriyor" diyen Yurttaş, "Kimin ne getirdiğini görüyorsunuz. Bizim şu anda yaptığımız tesis yaklaşık 5 trilyon lira. Gölet yaklaşık iki ay içerisinde de su verebileceğimiz bir alan olacak. Biz Gökçeören'in ne güzel domates yetiştirdiğini biliyoruz. Tavukçuluğunu biliyoruz. Yarın çok daha güzel meyveler yetiştirilsin diye bunun gayretleri içerisindeyiz. Burasının çöp alanı olarak değil bir tarım alanı olarak değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca Gökçeören Büyükşehir'in belirlemiş olduğu bu yedi ilçenin merkezi konumunda bir yer değil. Kıyıda kalan bir yer. Yani daha merkezi bir yerde tarıma elverişli olmayan bir arazide belirlesin. Büyükşehir'in görevi arasında bu çöp sorununu çözmek. Büyükşehir'de de Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir Belediye Başkanı var. Bir Kulalı milletvekili olarak bu çöp tesisinin kurulmasına karşı olduğumu belirtmek isterim" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Gökçeören Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title