Haberler

"Yurttan Ölüme Gönderiyorlar" Haberlerine Tepki

Güncelleme:

Bakanlık, devlet korumasından 18 yaşında ayrılan çocuklara daha sonra da hizmet verildiğine işaret ederek, eğitimi süren çocukların devlet korumasının sürdüğünü açıkladı.

"Devlet korumasından ayrılan çocuklar ile ilgili bilimsel hiçbir veriye dayanmadan, maksatlı ve sorumsuzca yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı" belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, bir gazetedeki "Yurttan ölüme gönderiyorlar" başlıklı habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, devlet korumasından ayrılan çocuklar ile ilgili bilimsel hiçbir veriye dayanmadan, maksatlı ve sorumsuzca yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Koruma ve bakım altında olan çocuklara 18 yaşından sonra da hizmet verildiğine işaret edilerek, eğitim hayatı devam eden çocukların devlet korumasının devam ettiği kaydedildi.

-"40 bine yakın çocuk istihdam edildi"

Çocukların hayata hazırlanana kadar desteklendiğine ve rehberlik hizmeti verildiğine dikkat çekilerek, devletin sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocukların devlette istihdam hakkı bulunduğu ve işe yerleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar 40 bine yakın çocuğun çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiği bilgisine yer verilerek, "Haberde yer alan intihar ve fuhuş rakamları ise çirkin ve asılsız bir iddiadır. Bu tür haberlerin çocuklarımızı derinden yaraladığı ve incittiği unutulmamalıdır. Çocuklarımız üzerinde devletimiz kadar herkesin sorumluluğu bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title