Haberler

Yurttan Kar Manzaraları, Kar Türkiye'yi Beyaza Bürüdü

Güncelleme:

Yurttan kar manzaraları. Kar Türkiye'ye üzerinde etkili olmaya başladı. Bazı illerde kar tatili ilan edildi. Kar temizleme araçları geceden itibaren çalışmalara başladı. Yurttan kar manzaraları şu şekilde..

Meteoroloji'nin hafta sonu yaptığı ve "Pazartesi günü gece saatlerinde dondurucu soğuklar gelecek" uyarısı gerçek oldu. Dün akşam başlayan kar gece saatlerinde Türkiye'yi vurdu. Birçok yol ulaşıma kapanırken bazı yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Dondurucu soğukta görev yapan polis ve jandarma ekipleri zincirsiz araçlara geçiş izni vermezken yolların kapanmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Bazı il ve ilçelerde okullara kar tatili verildi. Soğuklar hem cadde ve sokakları hem de vatandaşı buz kesti.

İşte karın vurduğu Türkiye'den manzaralar:

AFYON'DA YOLLAR BUZ KESTİ, KAPANDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğin durma noktasına geldiği Afyonkarahisar-İzmir Karayolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlanırken, Afyonkarahisar-Ankara Karayolu ise trafiğe kapatıldı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonucu kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken, kar yağışının yarın öğlene kadar devam edeceği belirtildi. Yoğun kar yağışından dolayı Afyonkarahisar-İzmir Karayolunda trafik kontrollü bir şekilde sağlanırken, Afyonkarahisar-Antalya Karayolu ise yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu da kar nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatılırken, trafiğin aksamaması için Karayolları Afyonkarahisar 31. Şube Şefliği görevlileri hummalı bir çalışma içerisine girdi.

TIR ve otobüs gibi bazı uzun araçların İzmir Rampası'nı çıkamamaları ve yolda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları sonucu kapanma noktasına gelen yol, trafiği deyim yerindeyse hallaç pamuğuna çevirdi. Trafik polislerinin sürücülere dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunduğu karayolunda, özellikle Varan Kavşağı diye adlandırılan bölgede zaman zaman kilometrelere varan araç kuyrukları oluştu. Trafikte uzun süre bekleyen sürücüler ise çaresizce trafiğini normale dönmesini beklediler.

Diğer yandan gecenin ilerleyen saatlerinde Afyonkarahisar-Ankara Karayolu da trafiğe kapatıldı. Yolda çok sayıda TIR'ın kaydığı belirtilirken, kayan TIR'ları kurtarmak için bölgede Karayolları Afyonkarahisar 31. Şube Şefliği görevlileri tarafından çalışma başlatıldığı belirtildi.

Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Temsilciliği gönüllülerinde karayollarında oluşan uzun araç konvoylarında bekleyen sürücüler taleplerine göre yemek, içecek ve battaniye gibi çeşitli malzemeler dağıttıkları belirtildi.

İZMİR-ANKARA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Manisa'nın Kula İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda bulunan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarına yönlendiriliyor. Karayolları bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi.

UŞAK BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor.Uşak Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'ta akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirtti.Özellikle Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde zorluk yaşandığına dikkati çeken Yavuz, bu bölgeden büyük araçların geçişine izin verilmediğini söyledi.Yavuz, kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar devam edeceğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması gerektiğini belirtti. Yavuz, Ekiplerin karayollarında her türlü çalışmayı sürdürdüğünü, bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğünün iki paletli ambulansının da her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekletildiğini söyledi.

KASTAMONU'DA 5 SAATLİ ESARET

Kastamonu-İstanbul yolu, kar ve buzlanma nedeniyle bir kamyonun kayarak devrilmesi sonucu 5 saat ulaşıma kapandı.

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı. Karla kaplanan İstanbul yolunda ulaşım güçlükle sağlandı. Akşam saatlerinde ise 30'uncu kilometrede Diphan mevkiinde, İstanbul'a tuğla götüren Sedat Kalıpçı yönetimindeki 57 DH 304 plakalı kamyon, kar ve buzlanma nedeniyle devrildi. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada yol gidiş-geliş olarak çift yönlü ulaşıma kapandı. İki yönde de uzun araç konvoyu oluştu. Sürücüler, Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Yol, yaklaşık 5 saat sonra 23.00 sıralarında kamyonun vinçle kaldırılması sonucu ulaşıma açıldı.

ZİNCİRSİZ GEÇİŞ YASAK

Ankara - Konya arasındaki karayolunda yoğun kar yağışı sebebiyle TIR, kamyon ve otobüslerin zincirsiz şekilde yola devam etmemeleri için trafik polislerine uyarılarda bulunuldu.

Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken yolun temizlenmesi için yoğun şekilde çalışmalar sürürüyor.Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü haber merkezi karayolunda görev yapan ekiplere anons çekerek şehirlerarası çalışan TIR, kamyon ve otobüslerin zincir takmaları konusunda uyarılmalarını, takmayanların ise yola devam etmelerinin engellenmeleri hususunda uyardı.

Bu arada, ekiplere Akın Köyü mevkinde yolcu otobüsünün kaza yaptığı bilgisi ulaştı. Olay yerine 'dan da çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler kaza yerine ulaşmaya çalışırken kazanın içeriği ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

HATAY

Dün sabah başlayan ve halen devam eden sağanak yağış sele neden oldu. Merkez Antakya İlçesi Tahta Köprü ve Serin Yol mahallelerinde dere kenarında bulunan bazı evlerin içi ile yollar yağmur sularının dağlık kesimden getirdiği balçıkla kaplandı. Sürücüler, göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken Antakya Belediyesi'ne bağlı ekipler balçıktan dolayı zarar gören mahallelerde çalışma başlattı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle dere taştı, bodrum katlarında bulunan vatandaşların evlerini su bastı. Siverek Belediyesine bağlı ekipler, iş makinesiyle taşan derenin etrafında çalışma yaparken vatandaşlar evlerine dolan suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı.

BİLECİK

Söğüt ilçesinde otopark olarak da kullanılan kapalı pazar yerinin çatısı önceki gece üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü. Çatı altında kalan 100'e yakın araç hasar gördü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

BURSA

Kar kalınlığının dün sabah 185 santimetreye ulaştığı Uludağ'da devrilen ağaçlar Bursa karayolunu kısa süreli ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyrukları Karayolları ekiplerinin ağaçları kaldırmasıyla tekrar açıldı.

KOCAELİ

Gebze ilçesinde aşırı yağış nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu önceki gece meydana gelen heyelan, yol kapattı. Olay sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önledi.

UÇUŞLAR İPTAL

Türk Hava Yolları (THY) kar yağışının uçuşları aksatmaması için bugünkü bir çok seferini iptal etti. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile , , , Gaziantep, Adıyaman, Amasya-Merzifon, Denizli, Batman, Alanya, Diyarbakır, Sivas, Konya ve Kayseri çıkışlı iç hat uçuşlarının bir bölümü ile Üsküp, Budapeşte karşılıklı seferleri ve Cenevre-İstanbul uçuşu bugün yapılması planlanıp iptal edilen uçuşlardan.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

KARAYOLLARINDAN KAPALI YOLLAR AÇIKLAMASI

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Türkiye Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Reşit yapıcımobilWeb@haberler.com:

Kar beraketyir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title