Haberler

Yurttan Aldıkları 3 Çocukla İlk Anneler Günü

Amasya’da çocukları olmayan 25 yıllık evli Bükme çifti, yetiştirme yurdundan alıp ‘koruyucu aile’ edindikleri 3 erkek kardeş ile bu yılki Anneler Günü’nü sevinç gözyaşlarıyla karşıladı.

Amasya'da çocukları olmayan 25 yıllık evli Bükme çifti, yetiştirme yurdundan alıp 'koruyucu aile' edindikleri 3 erkek kardeş ile bu yılki Anneler Günü'nü sevinç gözyaşlarıyla karşıladı.

Kendisinin de 10 yıl yetiştirme yurdunda kaldığı için anneler gününü hüzünle geçiren eşinin hislerini anladığını belirten Hasan Bükme, geçen yıl bir çocuğu koruyucu aile edinmek için gittiği yurtta önce 3 kardeşten birinin sonrada ikisinin daha koruyuculuğunu üstlendiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesi ile Koruyucu Aile hizmet modelinin önemine dikkat çeken 49 yaşındaki Bükme, "Aile sıcaklığı bambaşka bir şey. Bu olay bize çocuk sevgisini yaşattı. 25 senedir tadamadığımız duyguyu tattırdı. Allah herkesten razı olsun. Özellikle Başbakanımızdan ve eşinden böyle bir projeyi başlattıkları için" dedi.

Yaşadıkları TOKİ konutlarındaki evlerinde çocuklarının yatak odalarının haricinde daha geniş bir ortamda ders çalışmaları için oturma odasının köşesine yazı tahtası asıp onlarla birlikte ders çalışan 23 yıllık memur Bükme, onlara daha güzel bir ortam sağlamak amacıyla ilerleyen yıllarda daha geniş eve geçmeyi planladığını söyledi.

İlk defa bir anneler gününü eşinin ve çocuklarının getirip üzerinde "Anneler Günün kutlu olsun anneciğim" yazılı gül buketiyle karşılayıp mutluluk gözyaşları döken Şükran Bükme, "O kelimeyi duymak için ben 25 sene bekledim. Benim ilk anneler günüm. Çocukların geldiği günü, bir de bugün unutmam" diye konuştu.

Çocukların aralarına katılmasıyla hayatlarında ikinci baharın başladığına değinen 43 yaşındaki Bükme, "Çocuklarım olunca başka oldu. Sabah onları kahvaltısız göndermiyorum. Balkonda gelmelerini bekliyorum. En büyüğüm 11 yaşında 4. sınıfa gidiyor. Ortancam 10 yaşında 3. sınıfa gidiyor. En küçüğüm de 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor. İnşallah gelinlerimi de görürüm. Damatlıklarını da görürüm" şeklinde konuştu.

Çocuklardan en büyüğünün zihinsel problemi olduğunu bilerek ona da korucu olduklarını vurgulayan anne Bükme, "Engelli olup olmadığı benim için önemli değil. Benim çocuğum. Her türlü şekilde bakardım. Katiyen de vermeyi düşünmem" ifadelerini kullandı.

Gelecek hafta çocuklarına sünnet yapacak Bükme çifti, şehirdeki koruyucu aileleri sık sık piknik ve benzeri etkinliklerde buluşturan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve müdürlük yetkililerine teşekkür ettiler. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Recep Tayyip Erdoğan Anneler Günü Amasya Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title