Haberler

Yurtta Kış

ADANA/ Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerdeki ilçelerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

ADANA/ Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerdeki ilçelerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Adana'nın Aladağ ilçesi merkezinde dün geceden beri aralıksız devam eden kar nedeniyle kar kalınlığı 35 santimetreye yükseldi. Kar nedeniyle elektrik iletim hatlarının ve direklerinin zarar görmesi nedeniyle ilçe merkezi ve bazı köylere elektrik verilemiyor.

Aladağ'ın merkezinde kar temizleme çalışması sürerken, Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri de kırsalda yolları kapalı 29 mahallede yol açma çalışması gerçekleştiriyor.

Adana-Aladağ karayolu Hasandede mevkisinde zincirsiz yola çıkan bir tırın kayması sonucu kısa süre ulaşıma kapanan yol, tekrar açıldı. Emniyet birimleri, zincirsiz yola çıkan tırların yolu kullanmalarına izin vermiyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki okullar bir gün tatil edildi.

Mersin

Mersin'in Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

İlçe genelinde önceki geceden beri etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 40 santimetreye yükselirken, bazı köy yollarının kapalı olduğu öğrenildi.

Kar yağışından dolayı ilçe merkezine ve bazı köylere elektrik verilemiyor.

Mut ilçesinde kar yağışı sabah saatlerinde etkisini azalttı. Belediyeye ait ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarına devam ederken, ilçe geneline elektrik sağlanamıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Aladağ Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title