Haberler

Yurtta Kış

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Gümüşhane'de 95, Bayburt'ta 73 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Gümüşhane'de 95, Bayburt'ta 73 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Gümüşhane'de merkez ilçede 10, Kelkit'te 50, Şiran'da 25 ve Torul'da 10 olmak üzere toplam 95 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler 20 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yol açma çalışmalarında, özellikle taşımalı eğitim yapılan köyler, diyaliz hastaları ve acil durum meydana gelen köylere öncelik veren İl Özel İdaresi ekipleri, 112 Acil Servis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Bayburt

Bayburt İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'ta 73 köy yolunun kar yağışından dolayı ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Kadakal, 11 ekiple kapalı köy yollarında açma ve temizleme çalışması yapıldığını ifade ederek, "Ekiplerimiz 9 greyder, 1 savurmalı ve 1 yükleyiciyle yoğun çalışma yapmakta olup, bu akşam saatlerinde eğer herhangi bir olumsuz hava şartı yaşanmazsa yaklaşık 60 köy yolumuzu ulaşıma açmış olacağız" dedi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Doğu Karadeniz Gümüşhane Bayburt Kelkit 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title