Haberler

Yurtta Kış

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas, Kastamonu, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Bingöl ve Elazığ'da 937 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas, Kastamonu, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Bingöl ve Elazığ'da 937 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kent merkezinde 9, Divriği ilçesinde 13, Gürün'de 3, Hafik'te 5, İmranlı'da 45, Kangal'da 30, Yıldızeli'de 6 ve Zara'da 26 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Sivas İl Özel İdaresi ekipleri, merkez ve ilçelerde 34 greyder, 11 dozer, 27 destek aracı, 20 yükleyici, 10 kar bıçaklı kamyon, 3 rotatif  ve 202 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu

Kar nedeniyle Kastamonu'da 40 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Azdavay'da 15, Araç'ta 10, İnebolu'da 5, İhsangazi ve Küre'de 3'er, Doğanyurt'ta 2, Bozkurt ve Pınarbaşı'da 1'er olmak üzere 40 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Açıklamada, hatlarda meydana gelen kopmalar nedeniyle Çatalzeytin'de 16, Doğanyurt'ta 6, İnebolu'da 4, Cide ve Devrekani'de de 1'er olmak üzere 28 köyle de iletişimin sağlanamadığı kaydedildi.

Van

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 174 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, kent merkezindeyse buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yürütülüyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün ve yarın aralıkla devam edecek kar yağışının pazar gününden sonra yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacağı bildirildi.

Bitlis

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 93 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü belirtildi.

Kentte belediye ve karayolları ekipleri de kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kentte kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığını, cumartesi gününe kadar devam edecek yağışın, pazar günü yerini güneşli havaya bırakacağını söyledi.

Muş

Muş'ta ise kar yağışı ve tipi nedeniyle 87 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar nedeniyle kent merkezinde 15, Varto ilçesinde 62, Malazgirt'te 10 olmak üzere toplam 87 köy ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin, köy yollarında çalışma sürdürdüğünü anlatan Yentür, "Kar yağışı şu anda yok ancak yüksek kesimlerdeki köylerimizin açılan yolları tipi nedeniyle tekrar kapanıyor. Buna rağmen köylerimize ulaşmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

Şehirlerarası yollarının Muş-Kulp karayolu dışında tamamen açık olduğunu belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise iki güne kadar bölgede yol açma çalışmasına başlayacaklarını ifade etti.

- Hakkari

Hakkari'de de 56 köy ve 100 mezra yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kentte sabah etkili olan kar nedeniyle il merkezinde 13 köy ve 37 mezra yolu, Yüksekova ilçesinde ise 43 köy ve 63 mezra yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan günler sonra ulaşıma açılan Hakkari-Şırnak karayolunun yeniden ulaşıma kapandığı ve yolun açılması için Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin çalışmalara başladığı belirtildi.

Elazığ

Elazığ İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkeze bağlı 28 köyün yanı sıra ilçelerden Karakoçan'da 47, Baskil'de 23, Kovancılar'da 18, Palu'da 12, Maden'de 9, Keban'da 8, Arıcak'ta 7, Ağın'da 5 ve Alacakaya'da 4 olmak üzere 161 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Bingöl

Bingöl'de ise 89 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bu yolların açılması için iki kar savurma aracı, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme aracı ve 120 personelle çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title