Haberler

Yurtta Kış

ELAZIĞ/BİNGÖL/ Elazığ, Bingöl ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 358 köy yolunun açılmasına çalışılıyor.

ELAZIĞ/BİNGÖL/ Elazığ, Bingöl ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 358 köy yolunun açılmasına çalışılıyor.

Elazığ İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle dün ulaşıma kapanan 295 köy yolundan 40'ı açıldı.

İl merkezinde 34, ilçelerden ise Ağın'da 9, Alacakaya'da 5, Arıcak'ta 11, Baskil'de 39, Maden'de 15, Karakoçan'da 58, Keban'da 13, Kovancılar'da 47, Palu'da 17 ve Sivrice'de 7 olmak üzere 255 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak amacıyla çalışmalara devam ediyor.

Elazığ Belediyesi de kent merkezinde karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. Kepçe ve greyderlerle temizlenen kar kütleleri kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Bingöl

Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün kapanan 214 köy yolu ulaşıma açıldı.

Müdürlüğe bağlı 120 kişiden oluşan ekipler, iki kar savurma ve üç kar küreme aracı, 14 greyder, 8 dozer ve 12 kepçe ile kalan 63 köy yolunun açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Kent merkezinde ise bir okulun çatısından kayan kar kütlesi, özel hastaneye ait ambulansın üzerine düştü. Park halindeki ambulansta hasar oluştu.

Siirt

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle kapanan 270 köy yolunun tamamının açıldığını söyledi.

Baykan ilçesinde dün akşam etkili olan yağış ve tipi dolayısıyla kapanan 40 köy yolunda çalışmaların sürdüğünü belirten Güldoğan, şöyle konuştu:

"Siirt'te uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar uzun süreli ve kesintisiz kar yağışı yaşandı. Önceden yaptığımız hazırlıklar nedeniyle ekiplerimizin koordinasyonunu sağlayarak kapanan tüm köy yollarımızı en hızlı şekilde açtık. Şu anda kangren olan herhangi bir yolumuz bulunmuyor ama Pervari ilçesi tarafı Geçittepe ile Şirvan ilçesi tarafından bulunan Cevizlik grup köy yolu ağında kar kalınlığı her yıl olduğu gibi iki metrenin üzerinde. Yol açma çalışmalarının ardından bu yollarımız sık sık tipi nedeniyle kapanıyor. Yarın herhangi bir yağış olmaması durumunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılacak."

Güldoğan, gece gündüz teyakkuzda olan ekiplerin, yolda mahsur kalan vatandaşlara yardım ettiğini ve hasta kurtarma operasyonlarına katıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Bingöl Siirt Ağın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title