Haberler

Yurtta Kış

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas'ın İmranlı, Ulaş ve Gemerek ilçelerinde eğitime ara verildi.

İmranlı Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde bugün ve yarın eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince, kamuda çalışan gaziler, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile hamilelerin de 2 gün izinli sayılacağı kaydedildi.

Gemerek

Gemerek'te de öğleden sonra ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacak.

Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Kılınç, yolların kapanması ihtimaline karşı ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğleden sonra eğitime ara verildiğini belirtti.

Ulaş ilçesinde de Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, ilçedeki okullarda bugün öğleden sonra ve yarın eğitim yapılmayacağını kaydetti.

Yıldız Dağı'nda kar sevinci

Öte yandan Sivas'ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, Yıldız Dağı'nda kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Kayak merkezinde pistlerdeki kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye, zirvede ise 30 santimetreye ulaştı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde sezon açılışının 15 Ocak'ta yapılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Yerel

İmranlı Gemerek Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title