Haberler

Yurtta Kış

Uşak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapandı.

Uşak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapandı.

Etkisini gece yarısı artıran ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle merkez ile Banaz, Sivaslı ve Ulubey ilçelerindeki bazı köylere ulaşımı sağlayan yollar kapandı.

İl özel idaresine bağlı ekipler kapanan yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde 30, Banaz'da 26, Sivaslı'da 8, Ulubey'de ise 5 köy yolunun ulaşıma kapandığını, karın kaldırılarak tekrar ulaşım sağlanması için 16 ekiple çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Özellikle kuzey kesimlerindeki dağ köylerinde olumsuzluklar yaşandığını aktaran Ecemiş, ekiplerin aralıksız çalıştığını kaydetti.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney ise Uşak'ın diğer il ve ilçelerle bağlantı yollarının trafiğe açık olduğunu belirtirken, ekiplerin güzergahlar boyunca  tuzlama ve kar kaldırma çalışması yaptıklarını kaydetti.

Meteoroloji yetkilileri de kar yağışının gün boyunca aralıklarla etkili olacağını, hava sıcaklıkların yarından itibaren yükselmesiyle karın yerini yağmura bırakmasının beklendiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sivaslı Banaz Uşak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title