Haberler

Yurtta Kış

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 589 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 589 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Zonguldak genelinde etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla merkezde 35, ilçelerden Devrek'te 50, Alaplı'da 15, Ereğli'de 40, Çaycuma'da 22, Kozlu'da 22, Kilimli'de 17 ve Gökçebey'de 3 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, 29 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2 metreye ulaştığını, yağışın yarın da süreceğini, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Bartın'da beş gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan 265 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl genelinde etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kar kalınlığı kent merkezinde 1 metreyi aştı.

Son yılların en yoğun kar yağışının etkili olduğu il genelinde ve şehir merkezinde araçlar kar yığınlarının altında kaldı, vatandaşlar ise yürümekte güçlük çekti.

Biriken kar yığınları nedeniyle bazı iş yerlerinin çatı ve brandaları ile otomobil garajları çökerken,  garaj çatısının altında kalan otomobillerde hasar oluştu.

Merkezde 138, ilçelerden Kurucaşile'de 28, Ulus'ta 69 ve Amasra'da 30 olmak üzere yolu kapanan il genelindeki 265 köye ulaşım gerçekleştirilemiyor.

İl Özel İdaresi, 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri, sadece acil hasta, diyaliz hastası, doğum ve cenaze gibi durumlara karşı yol açma çalışması yapıyor.

Karabük'te de merkezde 4, ilçelerden Eflani'de 26, Eskipazar'da 1,  Ovacık'ta 6, Safranbolu'da 34 ve Yenice'de 12 olmak üzere 83 köy yolunda henüz ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, 22 iş makinesiyle aciliyet gerektiren güzergahlar başta olmak üzere yollarda çalışmalarına devam ediyor.

Bolu'da ise merkezde 14, Mengen'de 13 ve Gerede İlçesinde 10 olmak üzere 37 köy yolu ulaşıma kapalı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Karabük Bartın Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title