Haberler

Yurtta Kış

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede üç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezinde, cadde ve sokaklarda park halindeki birçok araç kara gömüldü. Sürücüler, uzun uğraşları sonucunda araçlarını kar yığınlarından kurtararak, trafiğe çıktı.

Abana Kaymakamı İsa Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Kar kalınlığının merkezde 80 santimetre, köylerde 1,5 metreye yaklaştığını anlatan Karaaslan, "İlçemize bağlı 10 köyün yolunun açılması için ekipler hummalı bir şekilde çalışıyor. Elektrik kesintilerinin yaşandığı köylerimiz var, yoğun kar yağışı ve tipinin aralıksız sürmesi ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor. Denizbükü-Arpalıkbaşı, Hacıveli-Akçam köy grup yollarında ulaşımın aksamaması için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Karaaslan, doğal afet neticesinde şu an için hayati önem taşıyan bir olayın yaşanmadığını, ekiplerin olası bir tehlikeye karşı hazır olduğunu vurguladı.

Akçam köyü Muhtarı Mustafa Bıyıklı da son beş yılın en sert kışının başladığına dikkati çekerek, "Son üç gündür kara saplanan araçlarımızı yerinden oynatamıyoruz, elektriklerimiz kesildi, yollarımız kapandı. Enerji nakil hatlarına elektriğin verilmesi ve yollarımızın açılması için ekipler var gücüyle çalışıyorlar. İnşallah, ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadan bu durumu atlatırız" değerlendirmesinde bulundu.

Balıkçı barınağındaki tekneler, yoğun kar yağışı sonucu beyaz örtüye teslim oldu. Balıkçılar, deniz suyu kullanarak teknelerini temizledi, batma tehlikesine karşı tedbir aldı.

Balıkçı Cengiz Aydın, bir haftadır olumsuz hava koşullarından dolayı denize açılamadıklarını belirterek, "Kayıklarımız barınaklarında mahsur kaldı, denize açılamadık. Tezgahlar balıksız kaldı, fiyatlarda da yükselmeler yaşandı. Umarım, bundan sonrası iyi olur" dedi.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, kar bıçaklı 12 kamyon, 5 greyder ve 3 kepçe olmak üzere toplam 20 araçla bölgede karla mücadele çalışması yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Kastamonu Abana Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title