Haberler

Yurtta Kış

KARABÜK/ZONGULDAK/ Karabük, Zonguldak ve Bartın'da 244 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

KARABÜK/ZONGULDAK/ Karabük, Zonguldak ve Bartın'da 244 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karabük İl Özel İdaresi ekipleri, iş makinesiyle aciliyet gerektiren güzergahlar başta olmak üzere yollarda çalışmalarına devam ediyor.

İlçelerden Eflani'de 4, Ovacık'ta 2 ve Yenice'de 2 olmak üzere 73 kilometrelik toplam 8 köy yolunda henüz ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Zonguldak

Zonguldak'ta il genelinde etkisini arttıran kar yağışı yüzünden merkezde 23, Kozlu'da 24, Kilimli'de 4, Devrek'te 60, Ereğli'de 43, Alaplı'da 15, Çaycuma'da 12 ve Gökçebey'de 10 köyün yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, 29 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde bir metreye ulaştığını, yağışın yarın da devam edeceğini belirterek, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Bartın

Bartın'da İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 23, ilçelerden Ulus'ta 8, Amasra'da 7 ve Kurucaşile'de 7 olmak üzere 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekiplerinin 22 araç ve 59 personelle sürdürdüğü yol açma çalışmalarında acil hasta, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlara öncelik verildiği belirtildi.

Araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşarken, karayolları ekipleri karayollarında kar temizleme çalışması yaptı.

Trafik ekipleri de kar yağışına karşı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kent merkezinde ise 90 santimetreyi bulan kar nedeniyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yolunda bazı araçların yolda kaldığı görüldü. Belediye ekipleri tuzlama ve temizleme çalışması yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Karabük Bartın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title