Haberler

Yurtta Kış

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas'ta 115, Erzincan'da 172, Tunceli'de 28 ve Malatya'da 24 yerleşim yerinin yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas'ta 115, Erzincan'da 172, Tunceli'de 28 ve Malatya'da 24 yerleşim yerinin yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ilçede 13, Akıncılar'da 9, Gemerek'de 1, Gürün'de 15, İmranlı'da 14, Kangal'da 20, Koyulhisar'da 1, Şarkışla'da 15, Ulaş'ta 5 ve Yıldızeli'nde 22 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapalı köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan

Erzincan'da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 172 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan merkezde 10, Çayırlı'da 30, İliç'te 10, Kemah'ta 5, Kemaliye'de 20, Otlukbeli'nde 5, Refahiye'de 30, Tercan'da 50 ve Üzümlü'de 12 olmak üzere 172 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması için 7 ekip, 14 greyder, 6 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 9 kepçe ve 3 kar makinesiyle çalışmalarına devam ediyor.

Tunceli

Tunceli'de ulaşım sağlanamayan 28 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Şubat'ta etkili olan kar yağışı sonrasında 28 köy yolunda ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Kapalı köy yollarını 1-2 günde açmayı planladıklarını belirten Yıldırım, "Ekiplerimiz, merkez ve 4 ilçede karla mücadele çalışmasını aralıksız yürütüyor" dedi.

Malatya

Malatya'da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimdeki 24 mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi'de 4, Doğanyol'da 2, Kale'de 6 ve Pütürge'de 12 olmak üzere kırsal kesimdeki 24 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Malatya Tunceli Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title