Haberler

Yurtta Kış

Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 211 köy yolu ulaşıma açılmaya çalışırken, belediye ekipleri bir diyaliz hastasına ulaşmak için yoğun çaba harcadı.

Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 211 köy yolu ulaşıma açılmaya çalışırken, belediye ekipleri bir diyaliz hastasına ulaşmak için yoğun çaba harcadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, salı günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, Balıkesir merkez ve ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Merkez ile bağlı ilçelerinde kapanan 211 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler vardiyalı olarak 24 saat aralıksız çalışırken, 37 mahalleye elektrik verilemiyor.

Altıeylül Belediyesi ekipleri, kar yağışı dolayısıyla yolu kapanan Kiraz Mahallesi'nde yaşayan bir diyaliz hastasını, evinden alarak hastaneye ulaştırdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Fen işleri, itfaiye ve kent estetiği daire başkanlıklarının, toplumsal hayatın sekteye uğramaması için 40 araç ve 250 personelle 24 esasına göre çalıştığını vurgulayan Uğur, "Özellikle ana yolların kapanmaması için iki günde 200 ton tuz harcadık. Balıkesir'i İstanbul, İzmir, Edremit Körfezi ve Kütahya'ya bağlayan karayollarımızı açık tuttuk, yolcuların güvenli seyrini sağladık" dedi.

Kriz masasına ulaşan acil hastalık, doğum ve ölüm gibi ihbarlara da ekiplerin kısa sürede ulaştığını dile getiren Uğur, il genelinde ciddi bir mağduriyet yaşanmadığını, her noktaya ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title