Haberler

Yurtta Kış

Kar kalınlığının 2 metrenin üzerine çıktığı Domaniç'e bağlı Safa köyündeki bazı evler ve araçların üzeri karla kaplandı Köy muhtarı Bayram: "Araçlarımız ve evlerimiz kar altında, böyle bir kar görmedik"

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Safa köyünde, kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Domaniç Dağı eteklerinde bulunan köyde, yaklaşık 10 gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı 2 metrenin üzerine çıkarken, belli yerlerde ise 4 metreyi aştı.

Hayatın durma noktasına geldiği köye, ağaçların devrilmesiyle elektrik tellerinin kopması sonucu 3 gün elektrik verilemedi.

Köydeki bazı evler ve araçlar ise kar altında kalarak, adeta görünmez hale geldi.

Köyün muhtarı Seyit Ali Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle elektriklerin kesildiğini söyledi.

Zor bir şekilde elektrik dağıtım şirketine ulaştıklarını belirten Bayram, "Firma yetkilileri, zor şartlarda köyümüze ulaşarak köylülerimizle birlikte, devrilen ağaçların altında kalan telleri kurtardık. 70 yaşındaki dedelerimiz bile bu kadar kar yağmadığını söylüyor. 3 günden beri elektrik yoktu, 4 gündür yollarımız kapalı. Araçlarımız ve evlerimiz kar altında, böyle bir kar görmedik" diye konuştu. - Kütahya

Kaynak: AA / Güncel

Ali Bayram Kütahya Domaniç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title