Haberler

Yurtta Kış

Denizli'de yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla Denizli'yi Antalya ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar ulaşıma kapandı.

Denizli'de iki gündür etkili olan kar yağışı yaşama olumsuz etkileri de devam ediyor. Denizli'nin Antalya ve Muğla'ya bağlandığı yol güzergahının Cankurtaran mevkisinde, Denizli-Afyonkarahisar karayolu da Çardak ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı.

Zincirsiz araç, tır ve çekicilerin geçişine iki gündür izin verilmeyen güzergahlarda tipi şeklinde yağışın etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Yağış ve buzlanma nedeniyle Denizli'den Antalya istikametine seyreden araçların Bağbaşı, Antalya yönünden seyreden araçların ise Serinhisar ilçesinde bekletildiği bildirildi. Bölgede yolda kalan sürücülere de Karayolları ve trafik ekipleri yardımcı oldu. Serinhisar'dan Denizli istikametine gelmekte olan ve Çaylıhanı mevkisinde yolda mahsur kalan yolcu minibüsü ve bir otomobil çekici yardımıyla kurtarıldığı bildirildi. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede kar temizleme ve tuzlama çalışma yapıyor.

Buldan-Manisa karayolu ile Denizli-Uşak karayolunda zincirsiz araçlarla tır ve çekicilerin geçişine izin verilmezken ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, cankurtaran bölgesinde, doğaya yem bıraktı. Şube Müdürü İlhami Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk hava dolayısıyla yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için doğaya yem bıraktıklarını söyledi. - Denizli

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title