Haberler

Yurtta Kış

Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da bin 104 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Ağrı, Ardahan, Kars ve Erzurum'da bin 104 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, kent genelinde kırsal kesimdeki 816 mahallenin toplam 3 bin 592 kilometre uzunluğundaki yolu kapandı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı 17 ekip, kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Karayazı ilçesinde ise kar yağışı ve fırtına sebebiyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime bugün ara verildi. İlçede 71 mahalle yolunun kapalı olduğu GSM hatlarının çalışmadığı ve elektriklerin de dün 21.30 itibarıyla kesik olduğu öğrenildi.

Ağrı

Ağrı'da kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 201 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Köy yollarının ulaşıma açılması için il merkezi ve ilçelerde özel idareye bağlı 16 greyder, 9 dozer, 9 kepçe ve 5 kar bıçaklı kamyonla karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Bölgede çalışmaların devam ettiği ve bugün kapalı köy yolların tamamının ulaşıma açılmasının beklendiği belirtildi.

Ayrıca, Ağrı-Erzurum karayolunda etkili olan tipi ve kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri, zincirsiz araçların geçişlerine izin vermiyor.

Aralıklarla kar yağışının görüldüğü Sarıca Deresi mevkisi ile Sacdağı Geçidi'nde, sabah saatlerinden itibaren de kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

Karayolları ekipleri ise bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Tır şoförü Temel Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 saattir yolda mahsur kaldıklarını ifade ederek, "Trabzon'a gidiyorum zincirleri takıp gitmeye çalışacağız. Hava şartları çok kötü. Allah bütün şoförlerin yardımcısı olsun. Kazadan beladan korusun" şeklinde konuştu.

Ardahan

Ardahan'da etkili olan kar ve tipiden dolayı il genelinde 54 köy ulaşıma kapandı, 105 köye ise enerji verilemiyor.

Karayolları 183. Şube Şefliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin devam ettiği, bu nedenle tüm yollarda ulaşımda aksamaların sürdüğü kaydedildi.

İl genelinde 54 köyle de ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan Devlet Hastanesi ile Yeni TOKİ'deki bazı konutların çatıları kısmen zarar gördü.

Kar yağışının yoğun olduğu İnönü Mahallesi'ndeki bazı araçlar kara gömüldü. Vatandaşlar kendi çabalarıyla karı temizleyerek araçları çıkardı.

Enerji sıkıntısının da yaşandığı kentte 105 köye enerji verilemiyor.

Dün ulaşıma kapanan Ardahan-Göle karayolu yeniden açıldı. Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarının da açılması için çalışmalar sürüyor.

Kars

Kars'ta ise kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 33 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte etkili olan şiddetli tipide mahsur kalan 2 kişinin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarılma anı kameralarca kaydedildi.

Ekiplerin kafa kameraları tarafından çekilen görüntülerde, Digor yolunda şiddetli tipiden dolayı yoldan çıkarak devrilen bir araca müdahale anı bulunuyor. Görüntülerde ekiplerin tipi dolayısıyla ayakta durmakta güçlük çektiği de görülüyor.

Öte yandan Digor yolu 10. kilometrede yoldan çıkan bir araçta mahsur kalan 2 kişinin kurtarılması ve araca götürülmesi de görüntülerde yer alıyor.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuza sabah saatlerinde Kars-Digor karayolunun tipi nedeniyle kapandığı, çok sayıda aracın yolda kaldığı, mahsur kalan vatandaşların donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ihbarı ulaşmıştır. Arama kurtarma ekibimiz, karayolları ekipleri, UMKE ve 112 ambulans ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmıştır." - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Ardahan Ağrı Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title