Haberler

Yurtta Kış

Kütahya'da, üç gün süren kar yağışının ardından kapanan 342 köy yolu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kent merkezi dışında tipi ve kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 342 köy yolunun açılması için 20 greyder, 18 kepçe, 6 kar bıçaklı kamyon, 18 servis aracı, bir dozer ve 100 personel ile çalışma başlattı.

Ekipler, kapanan köy yollarının bugün itibariyle ulaşıma açıldığı bildirildi.

Öte yandan, ulaşımda aksaklık yaşanan Kütahya-Eskişehir ile Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında ise trafik akışının sağlandığı kaydedildi.

Yetkililer, sürücülerin, araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı gibi malzemeleri bulundurması gerektiği uyarısında bulundu.

Kent merkezinde bazı aksamalara rağmen kar temizleme çalışmaları, belediye ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Kentte, ev ve iş yeri önlerine konulan araçların, çalışmalara engel teşkil ettiği ve vatandaşların bu konuda duyarlı olması istendi.

Hava sıcaklığı kentte 0 derece olarak ölçülürken, önümüzdeki hafta eksi 10 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Kütahya merkez ve ilçelerinde geceden itibaren kar yağışının durmasına karşın, kent merkezinde cumartesi günü sisli ve pazar günü ise yağmur bekleniyor. - Kütahya

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title