Haberler

Yurtta Hava Durumu

Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon, Çorum, Gümüşhane, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Göller yöresi ile Muğla'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney kesimleri ile zamanla il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 26

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 32

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42 - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Batı Karadeniz Doğu Akdeniz Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title