Haberler

Yurtta Hava Durumu

Güncelleme:

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kırşehir, Sivas, Samsun, Amasya, Çorum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Giresun'un iç kesimleri ve Gümüşhane'nin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir, Manisa, Aydın, Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Muğla ve Antalya'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice (30-60 km/saat), Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 21

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 24

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor) 19

Samsun: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 22

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 8

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15 - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Marmara Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title