Haberler

Yurtta Hava Durumu

Güncelleme:

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin güney ve iç kesimleri ile Marmara'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin güney ve iç kesimleri ile Marmara'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Malatya ve Elazığ'da kuvvetli yağmur ve sağanak, Malatya ve Elazığ'ın yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar, doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu 7

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 14

Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 15

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor) 2

Diyarbakır: Çok bulutlu, donan yağmur, yağmur ve karla karışık yağmurlu (Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor) 1 - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Akdeniz Türkiye Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title