Haberler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül Açıklaması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Gaziantep Üniversitesi'nde kurulan Suriye Araştırmaları Merkezi'nin Suriyeli akademisyenlere, Suriye'nin düşünce dünyasına, Suriye'yle ilgili her türlü çalışmaya öncülük yapmaya çalışacağını söyledi.

Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin serhat illerinde araştırma merkezlerinin kurulmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu yönde bazı çalışmalar yaptığını vurgulayan Bülbül, şunları kaydetti:

"Örneğin Balkan sınırlarında Yunanistan ve Bulgaristan'a yönelik araştırmalar yapılması son derece önemli. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu uzmanlıkların bu üniversitelerde oluşturulması son derece önemli. Keza Rusya bölgesinde yapılan araştırmalar son derece önemli. Yine aynı perspektifle Suriyelilere yönelik bir araştırma merkezinin Gaziantep'te kurulmasını son derece gerekli ve değerli olacağını düşünüyorum."

Suriye Araştırmaları Merkezinde Suriye'yle ilgili araştırmaların derlenmesini, toparlanmasını istediklerini vurgulayan Bülbül, "Biz Suriye ile ilgili bir çalışma yapacaksak bu merkezlerde yapalım. Sempozyumlar, bildiriler, raporlar, analizler yapılsın. Sadece bizim değil, 'Türkiye'nin diğer kamu kurumlarının da ihtiyaç duyduğu çalışmalar da bu merkezlerde yapalım. Sadece Türkiye'nin değil, uluslararası kurum ve kuruluşlar da yine buradaki araştırma merkeziyle çalışabilirler. İstiyoruz ki bu merkezde bir uzmanlık oluşsun. İstiyoruz ki, bu merkez, Türkiye'nin Suriyeli akademisyenlere Suriye'nin düşünce dünyasına, ekonomi dünyasına, entelektüel dünyasına, Suriye'yle ilgili her türlü çalışmaya bir kapı olsun."

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title