Haberler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç: "Ticari Amaçlı Böcek Yerleştirildi"

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın makam odasında ortam dinleme cihazı bulunması üzerine açıklama yapan Başkan Kemal Yurtnaç, "Kar amaçlı kurulmuş menfaat birliği bir örgüt, çete pozisyonunda çalışmalar yapmışlar."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın makam odasında ortam dinleme cihazı bulunması üzerine açıklama yapan Başkan Kemal Yurtnaç, "Kar amaçlı kurulmuş menfaat birliği bir örgüt, çete pozisyonunda çalışmalar yapmışlar. Bilgileri elde edip burada ticari faaliyetleri devam ettirmek maksatlıdır. Ne kurum olarak ne de şahıs olarak yüzümüzü kızartacak hiçbir eylemin hiç fiilin içerisinde olmadık" dedi.

Yurtnaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının kurulduğu 2010'dan bu yana çalışmalarıyla büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtti.

Kısa sürede alanında kabul gören başkanlığın son derece önemli hizmetler sunan bir kuruluş haline geldiğini vurgulayan Yurtnaç, her alanda hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazı bulunduğuna yönelik haberleri de hatırlatan Yurtnaç, şöyle konuştu:

"Son günlerde bizim müştekimiz olduğumuz, bizim davacısı olduğumuz bizzat tarafımızdan bulunan bu odadaki dinleme cihazıyla çeşitli senaryolar yazıldı. Partiden çiçektir böcektir ajandır. Bunların hepsi yalan. Bura da şuna bakmak lazım bir haber yazılırken kurumun mevcudiyeti yaptığı hizmetler bunun hedef kitlesindeki insanların duygu düşüncesi sarsılır mı sarsılmaz mı bunlara bakmak lazım. Biz 8 ay önce müracaat ettik. Emniyet birimleri geldi burada incelemeler yaptı, bu incelemelerin neticesinde 8 aylık takip sonucunda bunu yapanlar bugün yargı önüne çıkarılıyor ve tamamen ortaya çıktı. Kar amaçlı kurulmuş menfaat birliği bir örgüt, çete pozisyonunda çalışmalar yapmışlar. Bilgileri elde edip burada ticari faaliyetleri devam ettirmek maksatlıdır. Ne kurum olarak nede şahıs olarak yüzümüzü kızartacak hiçbir eylemin hiç fiilin içerisinde olmadık."

Dinlemeyi gerçekleştirenlerin kendisini tehdit edip etmediği veya bir şey talep edip etmediğinin sorulması üzerine Yurtnaç, "Kimse bizi bu konu da tehdit etmedi. Tehdit ne için olur eğer bir hatanız varsa sizi tehdit ederler. Allaha şükür bir kimseden bir menfaat ne duygusal konumuz yoktur. Beraber iş yaptığımız bir firmaydı. Biz burada kumu kaynağı kullanıyoruz. Yanlış bir şey yapan kamu kaynağını kötü kullanmaya çalışan biri varsa benim en önemli görevim ona dur demektir. Bizim onlara dur deme pozisyonundan sonra alımları durdurmamızdan sonra böyle bir çalışmanın içerisine girmişler. Bizim dikkatimizle yakalandı ve emniyeti bildirildi" dedi.

Almanya Gençlik Dairesi tarafından aile de zihinsel engelli biri olduğu gerekçesiyle Edanur Karademir'i 8 yıl önce 11 aylıkken anne- babadan alındı. Anne Fatma Karademir, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç'tan yardım talebinde bulundu. Yurtnaç, konuyla ilgilendiklerini durumu görüşerek Avrupa İnsan Halkları Mahkemesine Taşıyacaklarını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yurtnaç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title