Haberler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında Görev Değişimi

Doç. Dr. Kudret Bülbül'ün YTB Başkanlığına getirilmesi nedeniyle görev teslim töreni düzenlendi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. İşler: "Doç. Dr. Bülbül’ün akademisyen kimliğinin dışında 3,5 senelik bürokrasi tecrübesi vardır.

Kudret Bülbül, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevini düzenlenen törenle devraldı.

Doç. Dr. Bülbül, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in katılımıyla YTB binsaında gerçekleşen görev teslim töreninde, Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevini Başbakanlık Müşavirliği görevine atanan Kemal Yurtnaç'tan devraldı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. İşler, törende yaptığı konuşmasında, Bülbül'ün yeni görevinde bu kurumu aldığı noktadan daha ileri noktalara götüreceğini vurgulayarak, "Doç. Dr. Bülbül'ün akademisyen kimliğinin dışında üç buçuk senelik bürokrasi tecrübesi vardır. Bu tecrübeyi önemsiyorum. Donanım ve birikimi aynı zamanda akademik bakışıyla da bu kuruma yeni bir vizyon katacaktır. Yeni görevinde Doç. Dr. Kudret Bülbül'e başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

-"Birlikte daha çok çalışacağız"-

YTB kurucu Başkanı Kemal Yurtnaç'tan görevi devralan Doç. Dr. Bülbül de konuşmasında, "Bu anlamlı günde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye'de hepimiz birer başarı hikayesiyiz" ifadelerini kullandı.

Emek verildiği sürece en alt düzeyden en üst noktalara kadar gelinebilmesinin Türkiye'de alınabilecek en büyük hazlardan biri olduğunun altını çizen Bülbül, şunları kaydetti:

"Türkiye, ilişkileri siyasal çizgilerle sınırlı olamayacak kadar geniş bir ülkedir. Elbette güncel sorunlara çözümler üreteceğiz ancak entelektüel sermaye işbirliğinin ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu düşünüyorum. Entelektüel sermaye işbirliğini sadece kamu üzerinden değil, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler üzerinden ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Herkesin hemfikir olduğu alanlarda doğal olarak çok daha fazla değerlendirmeler yapacağız. Daha rahat ifade edeceğiz ki daha az yanlış yapalım."

Bülbül, bunu yaparken gelişmiş demokrasilerin deneyimleri ve en az onun kadar değerli Türkiye'deki medeniyetinin birikimiyle de hareket edeceğine işaret ederek, YTB'nin, Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu kurumlardan birisi olduğunu kaydetti.

Hep birlikte daha da çok çalışacaklarını söyleyen Bülbül, "Yeni bir kurum kurmak gerçekten çok zordur. Ben de böyle bir kurumdan geliyorum. Bu çerçevede Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı bugünlere getiren Sayın Bakanıma ve Kemal Bey'e ve bütün YTB çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Başarılı faaliyetler hızlandırılarak devam ettirilecektir" şeklinde konuştu.

-"YTB'nin daha da ilerleyeceğine inanıyorum"-

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan YTB kurucu Başkanı Yurtnaç ise yeni görevlerin yeni heyecanlar olduğuna işaret ederek, geriye dönüp baktığında, yaşamış olduğu tecrübelerden edindiği birçok nokta olduğuna değindi. Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Burada kurumumuz için yaptığımız her şey hep birlikte oldu. Bu süre zarfında Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sayın Başbakanımıza hepsinden destek gördük. Başkana bağlı olmadan yapılan on beş senelik kısa orta uzun vadelerle belirlenen faaliyet ve hedeflere, bizden sonra göreve başlayan Kudret Bülbül'ün yardımcı olmaya devam edeceğini düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Kemal Yurtnaç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title