Haberler

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda, "Gerek AK Parti gerek MHP tabanı gerek CHP tabanı, oraya gönül vermiş olanlar ve hatta HDP'ye gönül vermiş olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda, "Gerek AK Parti gerek MHP tabanı gerek CHP tabanı, oraya gönül vermiş olanlar ve hatta HDP'ye gönül vermiş olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; Gelin bu büyük tarihi reformda bir konsolidasyona gidelim ve böylece 16 Nisan'da birliği, beraberliği, bütünlüğüyle güçlü bir Türkiye'nin, lider bir Türkiye'nin, müreffeh bir Türkiye'nin sistem noktasında temel taşlarını yerli yerine koyalım." çağrısında bulundu.

Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen "Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği görüşmeleri çalışmalarında TBMM'de yaşanan tartışmaları hatırlatarak, "Anayasa Komisyonunda masaların üzerinde nasıl uçuşulduğunu, pet şişelerin nasıl fırlatıldığını gördünüz. Genel Kurulda aman Yarabbi bacak ısırmadan tut, burun kırmaya varıncaya kadar bunları da gördük. Öbür sistemde bu olmaz mı? Olsa dahi asgariye düşer. Şu anda iyi olmaz, çünkü aradaki birçok şey artık ortadan kalkıyor." dedi.

On yıldır işlerin yürüdüğü ve bir sorun olmadığı yönünde söylemler olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onu sen biliyorsun, bir de bize sor? Nerede? On yıldır sorun çıkmadan yürümesinin kerameti sistemde değil. Aynı siyasi ekolden gelen, aynı ideallere sahip, birbirlerini yakından tanıyan insanlar bu makamlarda olduğu için sorun çıkmadı. Bizde önce sen kalkacaksın Dışişleri Bakanı'nı cumhurbaşkanı yapacaksın, böyle bir şey oldu mu? Böyle bir şey Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde var mı? Ben Dışişleri Bakanı olan arkadaşımı, arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaptık ve Cumhurbaşkanlığı makamına getirdik. Ondan sonra da gayet uyumlu bir şekilde yürüdük. Şu anda da Başbakanımızla, başbakanlarımızla uyumlu bir şekilde süreci işletiyoruz. Sistemden kaynaklanmıyor. Aynı ekolden gelen insanlar olduğumuz için gürültü, patırtı kopmuyor. Ben söylüyorum, önceki Sayın Cumhurbaşkanı ile bu noktada sıkıntılar yaşadık, gürültü patırtı olmadıysa o da bizim sabrımızdan kaynaklanmıştır. Çünkü 'devletin tepesinde kavga gürültü olmaz.' diye inandık, sabrettik ve sabırla hamdolsun işi bu noktaya kadar getirdik. Yarın öbür gün, farklı iddiaları ve hedefleri olan kişiler bu makamlara geldiğinde mevcut durumla seyredin gümbürtüyü."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi göz göre göre kaosun içine atamayacaklarını vurgulayarak, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin bu tehlikeye karşı milletin talebi üzerine Meclisin geliştirdiği ve kabul ettiği çözüm olduğunu söyledi.

Ortada bir "evet" bir de "hayır" şeklinde iki saf olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kandil ne diyor? Gelin 'hayır'da buluşalım diyor. Kim bunlar? Bunlar ülkemizi şu anda parçalamak, bölmek isteyen ve kan gölüne ülkemizi çevirmenin gayreti içerisinde olanlar. 40 yıldır bu ülke bunlarla mücadele ediyor mu? Ediyor. Şu anda bunların çağrısı nereye? 'Hayır' oyuna. Kişi sevdikleri ile beraberdir bunu unutmayın." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, anayasa değişikliğini içeren 18 maddenin daha bütüncül olarak bir çözüme kavuşturulması için mücadele verildiğinin altını çizerek, sonunda AK Parti ve MHP'nin uyumu, dayanışması ve kararlılığı içinde hazırlıkların bugüne kadar getirildiğini anlattı.

"16 Nisan'da birliği, bütünlüğü yerine getirelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek AK Parti gerek MHP tabanı gerek CHP tabanı, oraya gönül vermiş olanlar ve hatta HDP'ye gönül vermiş olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; Gelin bu büyük tarihi reformda bir konsolidasyona gidelim ve böylece 16 Nisan'da birliği, beraberliği, bütünlüğüyle güçlü bir Türkiye'nin, lider bir Türkiye'nin, müreffeh bir Türkiye'nin sistem noktasında temel taşlarını yerli yerine koyalım." diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin rejim değişikliğiyle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını belirten Erdoğan, bunun karşısında kendisinin olacağını vurguladı.

Erdoğan, muhalefetin, yapılan anayasa değişikliğini ısrarla hiç ilgisi, alakası olmayan konulara çekmeye ve insanların kafasını bulandırmaya çalıştığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şey ortada. Anayasa değişikliği toplam 18 maddeden oluşuyor. Tüm vatandaşlarımdan ricam bu 18 maddeyi ellerine alıp teker teker okumalarıdır. Milletvekili sayısının 550'den, 600'e çıkması mı Türkiye'ye zararlı? Daha düne kadar parlamento çift kamaralı olduğu zaman senato ve milletvekili kaç kişi vardı? 600 kişi vardı. Şimdi yine 600 kişi oluyor. Aynı şekilde değiştirilemez maddelerle ilgili bu 18 maddenin içinde böyle bir şey mi var? Hayır. Bu da yok. Muhalefetin ifade ettiği hususlarla, hakikatlerin ne kadar farklı olduğu ortaya çıkacaktır."

18 yaşında milletvekili seçilme hakkına getirilen eleştirilere karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne diyorlar? 'Ya çocuklara mı bırakacağız parlamentoyu?' Şu anda dünyada 57 ülkede gelişmiş ülkeler ciddiyetle bu işin içinde yer alıyor. Seçme ve seçilme yaşı 18'dir. Ben birçok ülkede 25 yaşında bakanlar tanıdım. Sizler iş adamı olarak belki birçoğunuzun CEO'ları 25-30 yaşında. Bütün mesele ne? O insanın yetişmiş, kabiliyetli olmasıdır. Birçoklarınız genç evlatlarınızı, 30 yaşında, gelip şirketinizin en önemli noktalarına getiriyorsunuz. Bütün mesele onun yetişmiş olmasıdır. Ecdadımız Fatih 21 yaşında bir çağı kapadı, bir çağı açtı. Bu millet şimdi siyasi ufku 18'i seçme ve seçilme yaptığı zaman ne yapacaktır? Geniş tutacaktır ve gençlerimizle bu noktada çok daha kısa sürede mesafe almayı yaşayarak ortaya koyacaktır."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Sheraton Otel AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title