Haberler

Yurt Yangınıyla İlgili Meclis'te Araştırma Komisyonu Kurulacak

Yurt yangınıyla ilgili Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulacak. Yurt yangınıyla ilgili Başbakan Binali Yıldıırım Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulacağını söyledi.

Yurt yangınıyla ilgili Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulacak. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki yangın faciasına ilişkin, TBMM'de konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki kız öğrenci yurdunun yanmasına ilişkin, "Bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konunun bütün yönleriyle değerlendirilmesi ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler tespit edilecek" dedi. Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili şunları kaydetti: Milletimiz bilmelidir ki bu olay aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bugün TBMM'de araştırma komisyonu oluşturarak konuyu araştıracak ve tedbirleri etraflıca tespit edecek. Olayı duyar duymaz bakanlarımızı gönderdik, gerekli incelemeyi yaptık. Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yaşanan facianın ardından ihmal iddiaları gündeme gelmişti. Yangınla ilgili soruşturmayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiş, Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili 14 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

BİLİRKİŞİ RAPORU: KAPININ KOLU YOK

Facianın yaşandığı yurt yangınıyla ilgili bilirkişi ön raporu açıklandı. Aladağ Cumhuriyet Başsavcılğı'nın hazırlattığı bilirkişi raporunda, yaşamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları, yangına binanın ikinci panosundaki şartellerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasından kaynaklandığı görüşü yer aldı. İş güvenliği uzmanı bilirkişisi de binanın 1'inci katındaki yangın merdivenin kapısının plastik yapıya sahip PVC şeklinde olduğu, yangın kapısının dışa açılır şekilde yapıldığı, ancak kapı kolları olmadığından ve kapı açılamadığından kurtulan kimsenin olmadığı görüşünü ortaya koydu.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Binali Yıldırım Aladağ Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title