Haberler

Yurt Dışından Gelen Hastalar Samsun'da Şifa Buluyor

Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, tip 2 diyabet tedavisinde yapılan başarılı operasyonlarla sadece yurt içinden değil, yurt dışından da gelen hastaların Samsun'da şifa bulduğunu söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk bilinciyle, bilgilendirmeye yönelik geleneksel hale getirdiği 'Sağlık Konferansları'nın bir yenisini daha Amasya'nın Taşova ilçesinde gerçekleştirdi.

Amasya Taşova Belediyesi'nin katkılarıyla Taşova Öğretmenevi'nde yapılan konferansa Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, Halk Eğitim Müdürü Mithat Yılmaz, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yılmaz Çakır, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, Kamu-Sen Taşova Şube Başkanı Mustafa Garip, Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İnsan Kaynakları Kordinatörü Nazan Dere, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Konferans öncesi bir selamlama konuşması yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen "Hastanemiz tarafından Sosyal sorumluluk bilinciyle, bilgilendirmeye yönelik ve geleneksel hale getirdiğimiz 'Sağlık Konferansları'nın bir yenisinde daha siz Taşovalı hemşehrilerimizle bir araya geldik. Hem ilimizde hem de il dışında gerçekleştirdiğimiz bu sağlık konferanslarımızla birlikte özellikle Tip 2 diyabet hastalığının bir tedavisinin olduğunu herkese anlatacağız. Bu konferanslarımız ve bununla birlikte basında ve sosyal medya da çıkan haberlerimiz ile birlikte sadece yurt içinden değil, yurt dışından değişik ülkelerden hastalar tedavi olmak için Samsun'a hastanemize geliyorlar. Burada alanında uzmanlaşmış doktorlarımız, sağlık ekibimiz ve donanımlı alt yapımızla yapılan başarılı operasyonlarla şifa buluyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor ve gurur veriyor. Sözlerime son verirken Tip-2 diyabet ve şeker hastalığı ile ilgili sunumlarıyla Opr. Dr. Muzaffer Al sizlere önemli bilgiler verecek. Bu konferansı yapmamızda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen konferansta Genel Cerrahi ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, Tip 2 diyabet tedavisinde metabolik cerrahi (Tip 2 şeker hastalığı ameliyatı) konulu konuşmasını yaptı.

Metabolik Cerrahi hakkında bilgiler veren Opr. Dr. Muzaffer Al, "Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet son yıllarda büyük artış göstermektedir. Diyabet hastalığı ile uyguladığımız tedavi yöntemine metabolik cerrahi diyoruz. Programımızda Tip 2 diyabet tedavisinde ise metabolik cerrahi kimlere uygulanıyor nasıl bir sonuç alınıyor bununla ilgili olarak bilgiler aktarıyoruz. Bu anlamda bu yöntemi Tip 2 diyabet hastalarında uyguluyoruz. Tip 2 diyabetin klasik tedavisi algoritması eğitim, diyet, egzersiz ve ilaç kullanımıdır. Ancak bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir gösterir. Hatta yoğun insülin kullanımına rağmen istenilen sonuçlar alınamaz. İşte bu durumda metabolik cerrahi etkili bir tedavi alternatifi olarak gündeme gelmelidir. Tip 2 diyabet hastaları insülin üretirler ama bunu metabolizmalarındaki özel durum yüzünde kullanamazlar. Sorunlarının temelinde, tüketilen işlenmiş gıdalar yüzünden besinlerin doğru yer ve zamanda doğru hormonla buluşamaması yatıyor. Metabolik cerrahi ameliyatı ile çalışmayan hormonların çalışması sağlanıyor" diye konuştu.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi'nin laparoskopik metabolik cerrahide (Tip 2 şeker hastalığı ameliyatı) Tip 2 şeker hastalığında kalıcı ve etkin tedavi sağladığını ifade eden Opr. Dr. Muzaffer Al, ayrıca katılımcıların konferans sonrası sorularına da yanıt verdi.

Konferans sonrası 10 kişiye ücretsiz check-up verildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Al Taşova Amasya Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title